Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Marina Rovinj
  • 27.10.2015. 19:40

ACI ulaže 105 milijuna kuna u rekonstrukciju marine Rovinj

Tvrtka ACI koja upravlja najvećim državnim sustavom od 21 marine na Jadranu investirat će 105 milijuna kuna u rekonstrukciju kopnenog i morskog dijela marine Rovinj.

  • 84
  • 5
  • 0

Tvrtka ACI koja upravlja najvećim državnim sustavom od 21 marine na Jadranu investirat će 105 milijuna kuna u rekonstrukciju kopnenog i morskog dijela marine Rovinj, a radovi bi mogli početi završetkom idućeg ljeta, odnosno početkom iduće jeseni, doznaje se iz ACI-ja.

Investiciju u marinu Rovinj Nadzorni odbor ACI-ja (Adriatic Croatia International Club) odobrio je početkom listopada, o čemu je ACI izvijestio i Zagrebačku burzu, uz napomenu da je 105 milijuna kuna za tu rekonstrukciju iznos procijenjene investicije.

Za ishođenje dozvola nekoliko mjeseci

"Idejni projekt za rekonstrukciju marine Rovinj je gotov, sada slijedi priprema brojnih ostalih pratećih dokumenata i ishođenje raznih dozvola, a kako za to uvijek treba nekoliko mjeseci, pretpostavljamo da bismo s radovima mogli krenuti nakon iduće ljetne sezone ili početkom iduće jeseni", kažu iz ACI-ja na upit Hine. Predloženim idejnim rješenjem, marina u Rovinju trebala bi nakon rekonstrukcije imati znatno višu kategoriju nego sada, odnosno pet sidara te uz manja omogućiti i vezivanje plovila većih prosječnih duljina pa i mega jahti.

Najjača tranzitna ACI marina

U planu je i proširenje i obogaćivanje dodatnih usluga nautičarima pa bi se tako u kopnenom dijelu marine povećala korisna površina zgrada sa svim sadržajima uz maksimiziranje prihoda od najma komercijalnih prostora, dok bi se u morskom dijelu poslovanje više prilagodilo zahtjevima tržišta i dinamici nautičke sezone. "Marina Rovinj najjača je tranzitna ACI-jeva marina u Istri, s čijim smo rezultatima ove godine zadovoljni, a njena pozicija i sama destinacija Rovinj zasigurno mogu dati još više te se stoga i kreće u rekonstrukciju", kažu iz ACI-ja. Marina Rovinj sada nautičarima nudi 407 vezova u moru, i to samo za plovila manje duljine te 40 mjesta na kopnu.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

ACI Rovinj Adriatic Croatia International Club ACI marina Tranzitna marina Dozvole Rekonstrukcija Tržište Nautička sezona Prihodi Adriatic Croatia International Club


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."