Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarske strategije
  • 10.06.2017. 09:00

71 milijun kuna za lokalne strategije u ribarstvu

Ministar Tolušić dodjeljuje odluke o odobrenju 71 milijun kuna za lokalne razvojne strategije u ribarstvu!

Foto: LAG Alba
  • 659
  • 40
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić dodijelit će u ponedjeljak prve Odluke o odobrenju lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu odabranih za sufinanciranje u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.

Odluke će primiti Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "ALBA" iz Labina, Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "ISTARSKA BATANA" iz Medulina, Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "ISTARSKI ŠVOJ" iz Pazina, Lokalna akcijska skupina u ribarstvu "JUŽNI JADRAN" iz Stona i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "LOSTURA" iz Biograda na Moru.

Operativnim programom za pomorstvo i ribarstvo predviđene su dvije mjere usmjerene lokalnim akcijskim grupama u ribarstvu.

Osnivanje i rad lokalnih inicijativa u ribarstvu

"Pripremna potpora" mjera je kojom se financira osnivanje i rad lokalnih inicijativa u ribarstvu te izrada Lokalnih razvojnih strategija ribarstva (LRSR) s financijskom omotnicom od ukupno 2.470.588,00 eura i maksimalnim iznosom po lokalnoj inicijativi od 770.000,00 kuna uz 100 postotni udjel potpore za prihvatljive troškove.

Provedba Lokalnih strategija u ribarstvu

Lokalna razvojna strategija ribarstva je temeljni dokument za daljnji rad svake lokalne akcijske grupe u ribarstvu, u kojem je najvažniji dio, dio vezan uz mjere na lokalnoj razini koje se planiraju provoditi. Za provedbu Lokalnih razvojnih strategija ribarstva u okviru Operativnoga programa, predviđena je druga mjera "Provedba Lokalnih strategija u ribarstvu", za koju je predviđen ukupni iznos od 19.828.289,00 eura.

Evaluacijski odbor za Lokalne razvojne strategije ribarstva te Ministarstvo poljoprivrede izvršili su evaluaciju i obradu dostavljenih 5 Lokalnih razvojnih strategija ribarstva, a te su donijete temeljem iste Odluke.

71 milijun kuna za 58 mjera

Ukupni odobreni iznos za ovih 5 Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu iznosi 71.039.882,36 kuna za ukupno 58 mjera koje će provoditi u ovom programskom razdoblju.

Radi se o različitim mjerama; od promocije i marketinga ribarske tradicije određenih područja, promicanja svijesti o važnosti konzumacije ribe i lokalnih ribljih proizvoda među stanovništvom i turistima, poticanje potrošnje ribe u vrtićima i školama, stvaranju inkubatora znanja - edukativne aktivnosti usmjerene na cjeloživotno učenje, unaprjeđenje vještina i sposobnosti članova ribarske zajednice, stvaranja turističkih sadržaja povezanih sa ribarstvom i ribolovni turizam, zaštita autohtonih i razvoj novih proizvoda ribarstva i akvakulture pa do ulaganja u prerađivačke i distributivne objekte i međunarodnu suradnju.

Foto: LAG Alba


Tagovi

Ribarske strategije LAG Tomislav Tolušić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."