Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarske strategije
  • 10.06.2017. 09:00

71 milijun kuna za lokalne strategije u ribarstvu

Ministar Tolušić dodjeljuje odluke o odobrenju 71 milijun kuna za lokalne razvojne strategije u ribarstvu!

Foto: LAG Alba
  • 660
  • 40
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić dodijelit će u ponedjeljak prve Odluke o odobrenju lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu odabranih za sufinanciranje u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.

Odluke će primiti Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "ALBA" iz Labina, Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "ISTARSKA BATANA" iz Medulina, Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "ISTARSKI ŠVOJ" iz Pazina, Lokalna akcijska skupina u ribarstvu "JUŽNI JADRAN" iz Stona i Lokalna akcijska grupa u ribarstvu "LOSTURA" iz Biograda na Moru.

Operativnim programom za pomorstvo i ribarstvo predviđene su dvije mjere usmjerene lokalnim akcijskim grupama u ribarstvu.

Osnivanje i rad lokalnih inicijativa u ribarstvu

"Pripremna potpora" mjera je kojom se financira osnivanje i rad lokalnih inicijativa u ribarstvu te izrada Lokalnih razvojnih strategija ribarstva (LRSR) s financijskom omotnicom od ukupno 2.470.588,00 eura i maksimalnim iznosom po lokalnoj inicijativi od 770.000,00 kuna uz 100 postotni udjel potpore za prihvatljive troškove.

Provedba Lokalnih strategija u ribarstvu

Lokalna razvojna strategija ribarstva je temeljni dokument za daljnji rad svake lokalne akcijske grupe u ribarstvu, u kojem je najvažniji dio, dio vezan uz mjere na lokalnoj razini koje se planiraju provoditi. Za provedbu Lokalnih razvojnih strategija ribarstva u okviru Operativnoga programa, predviđena je druga mjera "Provedba Lokalnih strategija u ribarstvu", za koju je predviđen ukupni iznos od 19.828.289,00 eura.

Evaluacijski odbor za Lokalne razvojne strategije ribarstva te Ministarstvo poljoprivrede izvršili su evaluaciju i obradu dostavljenih 5 Lokalnih razvojnih strategija ribarstva, a te su donijete temeljem iste Odluke.

71 milijun kuna za 58 mjera

Ukupni odobreni iznos za ovih 5 Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu iznosi 71.039.882,36 kuna za ukupno 58 mjera koje će provoditi u ovom programskom razdoblju.

Radi se o različitim mjerama; od promocije i marketinga ribarske tradicije određenih područja, promicanja svijesti o važnosti konzumacije ribe i lokalnih ribljih proizvoda među stanovništvom i turistima, poticanje potrošnje ribe u vrtićima i školama, stvaranju inkubatora znanja - edukativne aktivnosti usmjerene na cjeloživotno učenje, unaprjeđenje vještina i sposobnosti članova ribarske zajednice, stvaranja turističkih sadržaja povezanih sa ribarstvom i ribolovni turizam, zaštita autohtonih i razvoj novih proizvoda ribarstva i akvakulture pa do ulaganja u prerađivačke i distributivne objekte i međunarodnu suradnju.

Foto: LAG Alba


Tagovi

Ribarske strategije LAG Tomislav Tolušić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]