Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Akvakultura
  • 11.05.2016. 17:30

3 milijuna kuna za akvakulturu iz EFR programa

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi dodijeljenih sredstava iz EFR programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 2.1., u iznosu od 3.009.604,19 kuna.

Foto: whoefle/pixabay.com
  • 662
  • 32
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi dodijeljenih sredstava iz EFR programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 2.1. "Proizvodne investicije u akvakulturi", u iznosu od 3.009.604,19 kuna.

Korisniku Obrt Cvijetko Matković, školjkarstvo "Mušula", iz Stupa, isplaćeno je 280.418,19 kuna za kupnju specijaliziranog vozila za transport i strojeve za čišćenje školjki. Navedeno ulaganje ima za cilj unaprijediti uvjete rada uzgajališta, povećati konkurentnost i proizvodnju do količina i površine definirane povlasticom.

Očuvanje razine proizvodnje

Korisniku Obrt Škrapa, morska akvakultura, vl. Vatroslav Karamarko, iz Zadra, isplaćeno je 39.820,80 kuna za kupnju brodice za potrebe uzgajališta. Navedeno ulaganje doprinosi modernizaciji uzgajališta, punoj iskoristivosti uzgojnih instalacija i povećanju kapaciteta uzgajališta.

Korisniku ESSO GRANDE, marikultura, trgovina i usluge, d.o.o., iz Velog Iža, isplaćeno 467.720,29 kuna za kupnju opreme za unaprjeđenje uvjeta rada, opreme za unaprjeđenje kvalitete proizvodnje i opreme za zaštitu uzgajališta od divljih predatora. Investicija će omogućiti očuvanje postojeće razine proizvodnje, povećanje kvalitete konačnog proizvoda i učinkovitosti rada.

Korisniku NTEE d.o.o. za ribarstvo, trgovinu i inženjering, iz Lovišta, isplaćeno je 956.370,00 kuna za kupnju servisnog plovila. Ulaganjem se postiže modernizacija radnih uvjeta, povećava produktivnost proizvodnje i postiže profitabilnost, zapošljavanje novih djelatnika s poboljšanim radnim uvjetima i uvjetima sigurnosti.

Proizvodne investicije u akvakulturi

Korisniku RIBA-MLJET d.o.o. za usluge, marikulturu i ribarstvo, iz Mljeta, isplaćeno je 583.160,10 kuna za kupnju transportnog plovila, pontona, mreža, konopa, bovi. Navedeno ulaganje doprinosi poboljšanju uvjeta i kvalitete rada na uzgajalištu te povećanju produktivnosti.

Korisniku LIMBORA d.o.o. za uzgoj i trgovinu ribom i školjkama, iz Tkona, isplaćeno je 583.096,16 kuna za kupnju katamarana, kaveza za uzgoj, sidrenih plutača, pumpe za vodu te agregata. Ulaganjem će se poboljšati uzgoj, dostići maksimalni kapacitet te povećati sigurnost radnika na uzgajalištu.

Korisniku SARGUS, zadruga za proizvodnju i izlov ribe i školjkaša, iz Umaga, isplaćeno je 99.018,65 kuna za kupnju plutača, konopa te postavljanje betonskih blokova. Navedenim ulaganjem obnovit će se postojeće uzgajalište i povećati proizvodni potencijal.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila ukupno 28.029.411,05 kuna u sklopu mjere 2.1 "Proizvodne investicije u akvakulturi" iz Europskog fonda za ribarstvo za programsko razdoblje 2007.-2013. godine.

Foto: whoefle/pixabay.com


Tagovi

APPRRR Isplata sredstava EFR program Obrt Uzgajalište Akvakultura Brodica Plovila


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: [email protected] web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mlado ❤️