Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarski gat
  • 14.09.2018. 11:15

15,7 milijuna kuna za ribarske luke u Istri

Ulaganja u ribarsku infrastrukturu važna su koliko i ulaganja u zaštitu ribljeg fonda jer sve zajedno pridonosi ispunjenju strategije održivog ribarstva koju smo zacrtali, rekao je ministar Tolušić.

Foto: Bigstockphoto/asafaric
  • 195
  • 9
  • 0

Prve Odluke o dodjeli sredstava ukupne vrijednosti 15,7 milijuna kuna za ribarski gat u luci Vrsar i ribarski gat u luci Savudrija uručene su jučer nakon provedenog natječaja iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz mjere I.23./I.24 "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa". Odluke je ravnatelju Lučke uprave Poreč Željku Čorku i ravnatelju Lučke uprave Umag-Novigrad Sergiju Stojniću uručio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nakon jučerašnje sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je održana u Puli.

Lučkoj upravi Poreč dodjeljuje se 10,6 milijuna kuna za produljenje gata za 30 metara u smjeru postojećeg gata i nadogradnju 15 metara gata okomito na postojeći gat. Sredstvima će se postaviti i 6 novih elektroormara kao i 4 nova rasvjetna stupa. Lučkoj upravi Umag - Novigrad dodjeljuje se 5,1 milijun kuna za rušenje postojećeg i izgradnju novog gata u luci Savudrija, postavljanje 24 nova elektroormara, 17 rasvjetnih stupova, uvođenje videonadzora i postavljanje „eko-otoka“ za odvajanje otpada za potrebe ribara.

"Iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo korisnicima u Istarskoj županiji do sada je isplaćeno 43,7 milijuna. Ulaganja u ribarsku infrastrukturu važna su koliko i ulaganja u zaštitu ribljeg fonda jer sve zajedno pridonosi ispunjenju strategije održivog ribarstva koju smo zacrtali. Istovremeno vodimo računa o zaštiti bogatstva koje imamo, zadovoljstvu ribara i dostupnosti svježe jadranske ribe našim potrošačima“, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Ulaganja su u stopostotnom iznosu pokrivena sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, zaključuje se u priopćenju Ministarstva. 

 

 


Tagovi

Ribarski gat Ribarske luke Održivo ribarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Opis sela u jednoj fotografiji. Predvečerje nakon teškog rada s Dinare doma u Kijevo. #RuralFoto #selo