Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 21.10.2017. 10:30

Zlatna medalja za Kemper StalkBuster!

Kemperov novi StalkBuster osvojio je zlatnu medalju na sajmu Agritechnica 2017! Stroj je dizajniran da uništi ostatke stabljike kukuruza odmah ispod hedera silažnog kombajna.

  • 1.966
  • 170
  • 0

Kemperov novi StalkBuster osvojio je zlatnu medalju na sajmu Agritechnica 2017! Stroj je dizajniran da uništi ostatke stabljike kukuruza odmah ispod hedera silažnog kombajna, uništavajući na taj način zimsko stanište štetnika kukuruza i smanjenje rizik bolesti (fuzarije) u tlu. Nakon toga nije potrebna dodatna radna opercija uništavanja ostataka odnosno malčiranje.

StalkBuster temeljito uništava stabljike

StalkBuster je integriran u osnovni okvir Kemperovog hedera. Posebnio mlatilo (bat) uništava ostatke stabljike u svakom redu prije prolaska kotača kombajna i strojeva u prijevozu. Kao rezultat toga stabljike nisu samo odrezane već i usitnjene.

Poseban zupčanik mjenjača omogućuje optimalno podešavanje prema tlu za svaki pojedini red, dok sustav tlaka osigurava dodatno praćenje kontura tla. Time se omogućava da je svaka stabljika jednako usitnjena do razine tla. Mlatilo (bat) je izrađeno od materijala otpornog na habanje kako bi se jamčio dugi vijek trajanja.

Smanjuje se rizik razvoja bolesti

Nisko rezanje StalkBuster-a osigurava temeljito uništavanje stabljike te uklanja stanište štetnika kukuruza u stabljici i time smanjuje rizik razvoja bolesti. Nadalje, uništavaju se žetveni ostaci koji su predstavljali problem pri naknadnim radnjama obrade tla.

Snaga potrebna za rad StalkBuster-a je iznenađujuće niska. Sa svojim izravnim pogonom i optimalnim prilagođavanjem tlu pojedniačnih jedinica, nije potrebno više od 4 KS po redu.

StalkBuster je integriran u osnovni okvir Kemperovog hedera

U područjima zahvaćenim kukuruznim štetnicima, StalkBuster smanjuje potrebu za kemijskim tretiranjem, što olakšava sljedeće radne oprecije obrade tla. Ukupna ekonomska prednost korištenja ovog sustava procjenjuje se na oko 84 €/ha, u usporedbi sa najbojim postojećim opcijama (npr. malčiranjem).

Za više informacija obratite se tvrtki Novocommerce na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Novocommerce StalkBuster Nagrada Sajam Agritechnica 2017 Kemper Kukuruz Silažni kombajn


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić