Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 20.03.2015. 12:00
  • Požeško-slavonska

Zaštitite usjeve od korova!

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 131
  • 6
  • 0

Poljoprivredni proizvođači koji nisu izvršili zaštitu od korova u jesen, a sjetva je bila u srednjim i kasnijim rokovima, obavezno je provesti u nadolazećim danima. Do kraja busanja u oziminama se mogu primijeniti herbicidni pripravci Herbaflax, Lintur 70 WG, Pendigan 330, Stomp 330, te se na taj način riješiti korove koji uslijed toplog vremena brzo niču i zakorovljuju usjev.

Ako je bila kasnija sjetva pšenice moguća je i kombinacija Filon + Logran 20 EW u fazi do početka busanja.

U usjevima gdje su prisutni uskolisni korovi: slakoperka i drugi preporučujemo primijeniti herbicid Axial 50EC. Ako ga primjenjujemo u kombinaciji sa Logranom 20WG primijeniti do kraja busanja. Osim ovih herbicida primijeniti se mogu, protiv uskolisnih i širokolisnih korova: Granstar, Sekator OD do drugog koljenca, Hussar OD, Grodyl i Vega. Protiv širokolisnih korova upotrijebiti: Mustang, Deherban A Extra, Lancelot 450.

Naglašavamo da se u zaštitu od korova ne ide ako usjev pšenice pati od viška vode ili je neishranjen!

Poljoprivrednim proizvođačima savjetujemo pregled svojih ozimina - pšenice, ječma, uljane repice na napad poljskih glodavaca. Svakako pregledati površine pod travama, djetelinama i livadama te njihova prirodna staništa tzv. rezervati, neobradive površine nasipa, rubovi cesta i putova te međe. Opasnim se smatra više od 20 rupa od voluharica po aru.

Rodenticid stavljati u aktivne otvore te ju zatvoriti nagazom. Za tu namjenu primijeniti: - Brodilon mamac ili Brodilon pelete,

Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom, te izvršeno tretiranje evidentirajte u EVIDENCIJSKI LIST O UPORABI SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA.

Đurđica Kšenek, dipl. ing. agr.
E-mail: Djurdjica.Ksenek@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega