Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 07.03.2014. 08:45
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštitite ozime žitarice od korova

Obaviještavaju se proizvođači ozimih žitarica neka izvrše zaštitu protiv korova

  • 117
  • 7
  • 0

Poljoprivrednici koji nisu u jesenskom periodu proveli zaštitu protiv korova isto mogu do kraja busanja obaviti i u proljeće sljedećim herbicidima: Dicuran forte 80 WP, Tena, Herbaflex, Arrat, Grodyl - primjenjuje se do kraja drugog koljenca, Lintur 70 WG, Logran 20 WG, Axial 50 EC.

Axial 50 EC preporučuje se za primjenu u usjevima u kojima se pojavljuje travni korovi - slakoperka (Apera) - sve češći korov posljednjih godina u usjevu ozime pšenice, a suzbija i mišji repak, divlju zob. Radi proširenja na širokolisne korove dodati Logran 20 WG. Prije odabira herbicida voditi brigu i o kondiciji usjeva, obaviti prihranu kada vremenske prilike dozvole.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama. Ambalažu SZB zbrinuti na propisani način te popuniti evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja (Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida - NN 142/12 i Zakon o održivoj uporabi pesticida - NN 14/14).


Tagovi

Ozima pšenica Ozime žitarice SZB Herbicidi Axial Logran Slakoperka Mišji repak Divlja zob


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]