Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 16.04.2015. 18:00
  • Virovitičko-podravska

Zaštita pšenice na virovitičkom području

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 104
  • 7
  • 0

Ratarima, proizvođačima ozime pšenice, preporučamo kontrolu usjeva na prisutnost bolesti koje se javljaju na listu, a najčešće je riječ o lisnoj pjegavosti (Septoria spp.) i hrđi (Puccinia spp.). Za sve koji planiraju najmanje dvije zaštite pšenice,vrijeme je da u idućih sedam dana obave prvo tretiranje protiv navedenih bolesti.

Za suzbijanje ovih bolesti registrirani su fungicidi: Amistar 250 SC, Amistar optiI, Caramba, Foliar 250, Folicur EW 250, Opus team, Sphere 535 SC, Archer max, Tilt 250 EC, Impast 25 SC, Propikon, Shavit 250 EC, Topsin M 500 SC i Domark 40 ME.

Tretiranje obavite po mirnom vremenu uz utrošak 200-400 litara vode po hektaru.

Sredstva primijenite kao što piše na etiketi, zbrinite ambalažu na propisani način i redovito vodite evidenciju o korištenju.

Ana-Marija Čajkulić, dipl.ing.agr.,
e-mail: Ana.Marija.Cajkuli@savjetodavna.hr


Tagovi

Fungicidi Ratari Savjeti Hrđa Savjetodavna služba Ozima pšenica Preporuke Lisna pjegavost Domark 40 ME Opus Team Septoria spp. Puccinia spp. Dvije zaštite Amistar optil Caramba Ana-Marija Čajkulić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]