Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 20.04.2015. 13:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Zaštita jare i ozime zobi od korova

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 8.140
  • 52
  • 0

U usjevima zasijanim jarom zobi preporučujemo pratiti pojavu širokolisnih korovnih vrsta, a od herbicida primijeniti one koji imaju dopuštenje u Republici Hrvatskoj,kao što su: Logran, Pluss, Starane 250 , Patrol, Starline, Fluxyr 200 EC, Pluss, Vega EC, Lancelot WG ili Granstar DF.

Dozvolu za upotrebu u ozimoj zobi dozvolu imaju: Pluss, Starane , Starline, Tomigan 250 EC, Nuance, Fluxyr 200 EC i Patrol 200. Prije primjene herbicida pregledajte površine te na temelju zakorovljenosti odnosno vrsta i brojnosti korova, donesite odluku o suzbijanju korova.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu, koji se nalazi na stranicama Ministarstva poljoprivrede, na web adresi. Ambalažu zbrinite na propisani način te popunite evidencijsku listu, a prema Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida i Zakona o održivoj uporabi pesticida.

Vesna Bradić, dipl.inž.agr.
Vesna.Bradic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Jara zob Širokolisni korovi Logran Pluss Granstar DF Ozima zob Tomigan 250 EC Nuance Vesna Bradić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.