• Javno savjetovanje
  • 04.02.2019. 16:30

Zakon o duhanu te skladišnici za žitarice i industrijsko bilje - što je novo?

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova javna savjetovanja!

Foto: Pixabay/Wikimediamages
  • 532
  • 40
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova javna savjetovanja.

Tema savjetovanja je: Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uskladištenju i skladišnici za žitarice i industrijsko bilje

Kako objašnjavaju, Zakonom o uskladištenju i skladišnici za žitarice i industrijsko bilje (Narodne novine, br. 79/09 i 124/11) uređuje se uskladištenje žitarica i industrijskog bilja, propisuju uvjeti za stjecanje ovlaštenja i sadržaj skladišnice izdane za uskladištene žitarice i industrijsko bilje kao jamstvenog dokumenta, uređuju prava i obveze osoba u postupku izdavanja i prometa skladišnica te uređuju druga pitanja od značaja za uskladištenje žitarica i industrijskog bilja.

Otvoreno je i savjetovanju na temu: Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duhanu

Zakon o duhanu odnosi se na proizvođače duhana - pravne i fizičke osobe koje se bave proizvodnjom i obradom duhana, te pravne osobe koje se bave proizvodnjom i prometom duhanskih proizvoda, a registrirane su za tu djelatnost u Republici Hrvatskoj.

Savjetovanja su otvorena do: 15. veljače 2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Uskladištenje Skladišnica Žitarice Industrijsko bilje Zakon o duhanu


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi