Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DEKALB
  • 20.02.2018. 18:00

Zadovoljni proizvođači DEKALB hibrida od istoka do zapada Hrvatske

Prethodne proizvodne godine tvrtka DEKALB obišla je DKC proizvođače kukuruza na istoku i zapadu Hrvatske, a u tekstu pogledajte njihova iskustva i procjenite sami performanse DKC hibrida!

  • 1.116
  • 100
  • 0

Kompanija DEKALB proizvela je prvi komercijalni hibrid kukuruza u svijetu davne 1934. godine i vrlo brzo zauzela vodeću poziciju na svjetskom tržištu. U Hrvatskoj DKC hibridi posljednjih godina osvajaju sve veće i veće površine na parcelama poljoprivrednika jer su prepoznali DKC hibride kao proizvod koji donosi više.

U sezoni 2018. u ponudi se nalazi 10 hibrida od FAO320 do FAO570.  Ukoliko želite stabilnu proizvodnju i tolerantan hibrid ili intenzivan hibrid za postizanje rekordnih prinosa, DKC hibridi su pravi izbor za vaše parcele.

Prethodne proizvodne godine tvrtka DEKALB obišla je DKC proizvođače kukuruza na istoku i zapadu Hrvatske, a u nastavku pogledajte njihova iskustva i procjenite sami performanse DKC hibrida.

Zadovoljni poljoprivrednici na zapadu Hrvatske

Zoran Kordas iz Lipovljana u Sisačko-moslavačkoj županiji zadovoljan je prethodnom proizvodnom godinom te ističe: "Prve godine sam bio, mogu reći, malo skeptičan. Sijali smo negdje na 20 centimetara. To je znači bilo 2015. godine, da bi već sljedeće godine poslušao savjet kolega, pa smo išli sijati na 18 i pol, 19 cm. Ako nemaš sklopa, nemaš ni prinosa."

Ukoliko želite stabilnu proizvodnju i tolerantan hibrid ili intenzivan hibrid za postizanje rekordnih prinosa, DKC hibridi su pravi izbor za vaše parcele.

Veljko Hubak, također iz Lipovljana, kaže kako je prvi put vidio veliku razliku u berbi kukuruza. "Ja imam svoj kombajn za vršenje i radim i uslugu vršenja kukuruza. I krenuli smo vršiti DEKALB kod prijatelja te nisam vjerovao da se to tako lako runi, da se to ovršava. Ne trebaš ni korpu stezati na kombajnu, on se ovrši sa minimalnim postotkom loma."

Pogledajte iskustva poljoprivrednika sa DEKALB hibridima na području zapadne Hrvatske:

Zadovoljstvo ne kriju ni proizvođači iz istočne Hrvatske

Đorđe Runjanin iz mjesta Gaboš u Vukovarsko-srijemskoj županiji kaže kako je DEKALB uvijek odskakao. "Prinosi su izvanredni, ovisi o godini. Svaka godina ima svoje prinose, ali u odnosu na druge sjemenske kuće, oni su vrhunac, broj jedan sigurno!"

Svaka godina ima svoje prinose, ali u odnosu na druge sjemenske kuće, oni su vrhunac, broj jedan sigurno!

Damir Šisl iz Šljivoševaca u Osječko-baranjskoj županiji ispričao nam je kako je dobio pokus od DEKALB-a, njemu do tada nepoznate kuće i nepoznatog kukuruza, posijao ga je i pratio sav taj njegov rast i razvoj. "Kad je došlo vrijeme berbe, dosta neizgledan kukuruz. Nizak, mali, međutim, kada smo počeli vršiti, to je pokazalo sasvim druge rezultate što se tiče prinosa, vlage. U toj godini, bila je sušna godina, bili su rekordni prinosi kukuruza nasuprot svih drugih kuća."

U videoprilogu pogledajte iskustva i drugih proizvođača sa DEKALB hibridima na području istočne Hrvatske:

Foto: DEKALB


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

DEKALB Hibridi Kukuruz Prinos Urod


Partner

DEKALB Hrvatska

Ozaljska 136, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info.croatia@monsanto.com web: http://www.dekalb.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.