Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 10.03.2016. 13:30

Vrijeme je za drugu prihranu Hyvido ječma

Aktualni savjeti za proizvođače Hyvido hibridnog ječma.

  • 1.011
  • 91
  • 0

Pravilnom gnojidbom povećava se prinos, poboljšava kvaliteta, ali i otpornost na nepovoljne vanjske utjecaje. Nakon što ste obavili prvu prihranu, sada je vrijeme i za drugu prihranu Hyvido hibridnog ječma.

Syngentini stručnjaci donose najnovije informacije i preporuke s terena, a proizvođačima Hyvido ječma donose aktualne savjete:

  1. Ukoliko je prva prihrana obavljena na vrijeme, a biljke su sada snažne i dobro razvijene, najprije primijenite Moddus 0,6-0,7 l/ha. Prilikom primjene Moddusa obavezno paziti da su temperature iznad 10°C, dok jutarnje nakon primjene ne smiju pasti ispod 5°C. Dva do tri dana nakon primjene Moddusa, a na osnovi analize tla, obaviti drugu prihranu UREA-om (primjena 70% od ukupnog dušika).
  2. Ukoliko je prva prihrana obavljena na vrijeme, ali su biljke blijede, žute boje i nedovoljno razvijene, napraviti drugu priharnu KAN-om, također na osnovi analize tla (primjena 70% od ukupnog dušika).Tri dana nakon gnojidbe primijeniti Moddus 0,6-0,7 l/ha.
  3. Ukoliko nije obavljena prva prihrana obavezno ju napraviti što prije moguće primjenom KAN-a (60% od ukupnog dušika), a za drugu prihranu pripremite KAN 40% od ukupnog dušika.

Količine gnojiva potrebno je bazirati na osnovi analize tla. Također, važno je napomenuti da ukupna količina dušika raspoloživa mineralizacijom iz tla i dodana u prihranama ne bi smjela prelaziti 140 kg po ha.

Napomena: ukupna količina dušika raspoloživa mineralizacijom iz tla i dodana u prihranama ne bi smjela prelaziti 140 kg po ha.

Za više informacija o prihrani Hyvido hibridnog ječma možete se obratiti Syngentinim stručnjacima na jedan od niže navedenih kontakata.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]