Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 13.12.2019. 14:35

Vrhunski prinosi zrna i silaže na čak 142 pokusna polja!

I ove godine KWS je pripremio za proizvođače detaljan pregleda pokusnih parcela kukuruza u proizvodnoj 2019. godini, a donose vam i novi Katalog kukuruza, sirka i suncokreta za 2020. godinu!

Foto: KWS
  • 626
  • 30
  • 0

I ove godine KWS je pripremio za proizvođače detaljan pregleda pokusnik parcela kukuruza u proizvodnoj 2019. godini. Osim Republike Hrvatske, prikazani su i rezultati iz Bosne i Hercegovine te Slovenije jer će brošura biti dostupna na svim navedenim tržištima. Obzirom na to da je KWS intenzivirao aktivnosti u Sloveniji te Bosni i Hercegovini, proizvođači iz tih područja u budućnosti mogu očekivati još više i još detaljnije rezultate.

Na pokusnim parcelama su komparirani hibridi koji su u fazi testiranja i kao takvi potencijalni kandidati za komercijalizaciju s onim hibridima koji se trenutno nalaze na tržištu, u ponudi te tako i komercijalno najznačajniji. Pokusna proizvodnja obuhvaća široku paletu prema vegetacijskim skupinama, od FAO 200 do FAO 700, ovisno o uzgojnome području i zahtjevima tržišta, kako u Republici Hrvatskoj tako i u Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

dv
Imali smo vrlo dobru i izrazito prinosnu godinu kada govorimo o proizvodnji kukuruza

Mnogima je ovo bila rekordna godina

Osvrnemo li se iza sebe, jasno je kako smo ponovo imali vrlo dobru i izrazito prinosnu godinu kada govorimo o proizvodnji kukuruza u kojoj mnogi proizvođači ističu rekordnu proizvodnju na svojim proizvodnim jedinicama. Vrlo kišno i hladno vrijeme u svibnju zabrinulo je mnoge proizvođače što će biti s proizvodnjom kukuruza ove godine, ali kasnije vremenske prilike u narednim mjesecima su omogućile u konačnici izuzetno prinosnu i dobru godinu u proizvodnji kukuruza. Ponovo smo imali lijepu, toplu i suhu jesen u kojoj smo žetvu kukuruza mogli obaviti u optimalnim uvjetima što nam je omogućilo poprilično niske vlage u zrnu bez obzira na produženu vegetaciju koju su uvjetovale vremenske prilike s početka vegetacije.

Osim rezultata pokusa, ispod teksta možete prelistati i novo izdanje Kataloga kukuruza, sirka i suncokreta za 2020. godinu.

Navedene okolnosti također su išle u konačnici u prilog i proizvođačima kukuruzne silaže koji su također u najvećem dijelu proizveli vrlo visoke i zadovoljavajuće količine svježe zelene mase po jedinici površine.

dv
PLUS4GRAIN hibridi za proizvođače koji su spremni tražiti maksimum u proizvodnji

Novost u proizvodnoj 2020. godini je grupa hibrida PLUS4GRAIN koji će omogućiti ostvariti najviše prinose zrna i to prije svega kod onih proizvođača koji su spremni tražiti maksimum u proizvodnji na onim najboljim parcelama. Analizirate li rezultate moći ćete jasno uočiti kako se radi o hibridima koji su u najvećem broju slučajeva najprinosniji i kao takvi će osigurati puni genetski potencijal za najvišu razinu prinosa zrna. PLUS4GRAIN grupu hibrida čine noviteti Karpatis, KWS Smaragd, KWS Kashmir te hibrid Kollegas - novitet predstavljen u prethodnoj sezoni.

Osim rezultata pokusa, ispod teksta možete prelistati i novo izdanje Kataloga kukuruza, sirka i suncokreta za 2020. godinu.

Za više informacija obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Dokumenti


Tagovi

KWS Prinos kukuruza Silaža Rekordna proizvodnja PLUS4GRAIN hibridi


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]