Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 04.01.2016. 11:10

Više od milijun kuna za poljoprivrednu mehanizaciju

Dvama OPG-ima, isplaćeno je više od milijun kuna IPARD sredstava.

  • 554
  • 65
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

OPG-u Kušić Mladena iz Donjeg Psarjeva, mjesta nedaleko od Svetog Ivana Zeline u Zagrebačkoj županiji isplaćeno je 166.804,57 kuna za nabavu poljoprivredne mehanizacije i opreme i to traktora i rasipača stajskoga gnoja.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Srpak Tomislava iz Palinovca u općini Donji Kraljevec u Međimurskoj županiji, agencija je pak isplatila 970.013,46 kuna, za nabavu kombajna za branje povrća, dviju prikolica, usipnoga koša, traktorske pumpe, rolomata, ogrtača krumpira i prskalice. Ovo se gospodarstvo već dvadesetak godina bavi proizvodnjom povrća, u prvome redu krumpira i luka, te ratarstvom odnosno proizvodnjom pšenice i kukuruza.

U 2015. godini agencija je korisnicima IPARD-a isplatila 220 milijuna kuna, a popis svih korisnika po županijama možete pročitati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

IPARD Mjera 101 OPG Kušić Mladen Donje Psarjevo OPG Srpak Tomislav Palinovec Kombajn Ogrtač krumpira


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo