AgroKlub.com

\

Ratarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ratarstvo » Velike zalihe pritisak cijenama žitarica

Velike zalihe pritisak cijenama žitarica

Svjetsko tržište žitarica

Velike zalihe pritisak cijenama žitarica

Datum: 29.09.2016. 10:30

Kategorija:

Ratarstvo

Prošlog tjedna zabilježen je pad cijena pšenice i kukuruza na tržištu u Bugarskoj. Problem stvaraju velike zalihe, ali i globalni tržišni trendovi.

Prošlog tjedna zabilježen je pad cijena na tržištu žitarica u Bugarskoj, prenosi portal UkrAgroConsult. Cijene za mlinske pšenice, kao i pšenice za prehrambenu industriju su pod pritiskom velike ponude na tržištu, iako je tempo trgovine i kupovne aktivnosti i dalje prilično visok.

Žetva počela, cijena kukuruza pada

Cijene kukuruza su tijekom prošlog tjedna zabilježile pad na bugarskom tržištu, dok istovremeno nije zabilježena ni veća trgovinska aktivnost kada je reč o kukuruzu novog roda. U većini područja u Bugarskoj žetva kukuruza je već počela, ali je ponuda i dalje ograničena. Prosječan prinos u toj zemlji je i dalje niži nego u 2015. godini.

Izvozna cijena kukuruza opada pod pritiskom globalnih tržišnih trendova. Tijekom tjedna izvozna cijena bugarskog kukuruza pala je u prosjeku za 4 $/t i iznosila je 165-167 $/t.

Foto: bigstockphoto.com, DTatiana

Broj pregleda članka: 2744; Uspješnost članka: 181.2

Tagovi: Pšenica, Žetva

Ključne riječi članka: velike, zalihe, pritisak, cijenama, zitarica, kukuruza, cijena, dalje, tržištu, tjedna


Marinko Tica

Svi tekstovi autora

Autor Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Osobito je zainteresiran za teme i zbivanja u agraru, a zamjenik je urednika na Agroklubu.


Pioneer