Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 19.03.2019. 13:30

Valtra i Väderstad dosegli sam vrh tehnologije za preciznu sjetvu

Posjetitelji ovogodišnjeg Viroexpa nisu mogli ne zapaziti respektabilne modele koje je PMT izložio, a s kojima nas je upoznao voditelj prodaje tvrtke Adam Dominković.

Foto: Karolina Tušek
  • 1.569
  • 109
  • 0

Tvrtka PMT d.o.o. iza sebe ima tradiciju poslovanja dužu od 50 godina, a danas se može pohvaliti ponudom najmodernijih strojeva u poljoprivredi. Ovlašteni je zastupnik i distributer za Hrvatsku proizvođača Valtra, Bauer GmBH, Holmer, Vaderstad, Gregoire Besson, Komatsu i Igland.

Posjetitelji ovogodišnjeg Viroexpa nisu mogli ne zapaziti respektabilne modele koje je PMT izložio, a s kojima nas je upoznao voditelj prodaje Adam Dominković.

Izložena je zvijer Valtra N134 Versu Smart-Touch, traktor opremljen Auto-Guide sustavom automatskog upravljanja na visokoj preciznosti od 2-3 centimetra s mogućnošću sekcijske kontrole i varijabilne norme sjetve.

bf
Valtra N134 Versu Smart-Touch

Valtra i Väderstad - dobitna kombinacija za preciznu sjetvu

Na traktor je spojena sijačica Väderstad Tempo TPV 12, 12-redna sijačica za sjetvu šećerne repe i soje na 12 redi te kukuruza i suncokreta na osam redi. U startu je ISOBUS sijačica te je spremna za preciznu poljoprivredu za sekcijsku kontrolu i varijabilnu normu sjetve.

"Ova dva stroja u kombinaciji omogućavaju maksimalno što tehnologija trenutno uopće može ponuditi po pitanju precizne poljoprivrede. Uz brzu sjetvu za automatsko upravljanje operateru odnosno rukovatelju je lakše funkcionirati i voditi računa o usjevu kojeg sije, ne mora se zamarati upravljanjem. Po pitanju same brzine kretanja, moguće je postići visoku brzinu sjetve, tako da šećernu repu koja se standardno sije pri brzinama od 5-6 km/h, s ovom kombinacijom možemo sijati i više nego duplo, 12, 13, pa i 14 km/h. Isto je i kod suncokreta i kukuruza kasnije, gdje se postižu brzine i po 15-16 km/h, što u situaciji kada su vremenski uvjeti takvi da je potrebno u jako kratkom periodu uspostaviti novi usjev, ovo igra veliku ulogu", objasnio je Dominković.

"Ovo je ujedno i najprodavaniji stroj Väderstada na tržištu, što najbolje priča o njegovoj kvaliteti koji ima visoku cijenu, ali su naši kupci u Hrvatskoj prepoznali što time dobivaju; siguran, stabilan, precizan stroj", istaknuo je Dominković.

Holmerov čistač šećerne repe - najveći stroj na sajmu

Na sajmu su izložili i Holmerov čistač šećerne repe Terra Felis koji je isporučen u sklopu Programa ruralnog razvoja za natječaj šećerne repe koji je bio prošle godine, a još ih nekoliko imaju u planu isporučiti ove godine.

"Bez obzira na teško stanje na tržištu šećera, pa samim time i šećerne repe, ljudi su prepoznali mjeru PRR koja je usmjerena baš za pokušaj pomoći šećernoj industriji", rekao je Dominković.

dc
Holmerov čistač šećerne repe Terra Felis

Rolomati vrlo traženi, a još smo na dnu ljestvice po navodnjavanju

PMT je na sajmu predstavio i Bauer rolomat za navodnjavanje dužine 550 metara. Dominković ističe kako je kompletna proizvodnja rolomata kod partnera Bauer za ovu godinu već prodana i "iako su svima puna usta navodnjavanja, Hrvatska i dalje navodnjava manje od 2% površine", te se nada da će se ova situacija popraviti.

Za više informacija obratite se tvrtki PMT na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Poljoopskrba Međunarodna trgovina PMT Valtra traktor Adam Dominković Viroexpo Väderstad sijačica Terra Felis


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]