Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DEKALB
  • 10.01.2019. 12:00

Vaga ne laže: DEKALB hibridi daju veće prinose, a sad imaju i nova dva hibrida kukuruza

Na susretu poljoprivrednih proizvođača iz sjeverozapadne Hrvatske, koji je organizirala tvrtka Bayer, predstavljena su i njihova dva nova hibrida kukuruza - DKC5182 i DKC5685.

Foto: Bigstockphoto/fredleonero
  • 1.998
  • 122
  • 0

Na susretu poljoprivrednih proizvođača iz sjeverozapadne Hrvatske, koji je organizirala tvrtka Bayer, predstavljena su njihova dva nova hibrida kukuruza - DKC5182 i DKC5685.

"Nakon Bjelovara i Đakova, susret s DEKALB poljoprivrednim proizvođačima organizirali smo i u Ludbregu, kako bismo zajedno obilježili završetak sezone, ali i kako bi najavili novu. Predstavili smo i novi DEKALB katalog te pogodnosti pri kupnji DKC sjemena kukuruza u novoj sezoni, za koju smo pripremili i dva nova hibrida FAO grupe 400", istaknula je Višnja Šinković iz DEKALB tima u Hrvatskoj.

Riječ je o hibridima DKC5182 i DKC5685, hibridima kukuruza nove generacije, s visokom razinom prilagodljivosti i tolerantnosti na uvjete okoline, koji jamče maksimalne prinose, a poljoprivrednim prizvođačima osiguravaju veću profitabilnost po hektaru.

Najbolji genetski materijal u Hrvatskoj

"Kao i svake godine, i ove smo godine naš portfolio obogatili novim hibridima, koji imaju još bolje performanse nego naši prethodni hibridi iz te FAO grupe. Odlikuje ih izuzetna kvaliteta zrna, pa su ovi hibridi namijenjeni za vrhunske prinose i intenzivne uvjete proizvodnje, koji će u povoljnim proizvodnim godinama, uz primjerenu agrotehniku, proizvođačima donijeti rekordne prinose. Riječ je o hibridima kukuruza, koji će se u toj srednjoj i kasnoj FAO grupi 400, za dvije do tri godine, etablirati kao najbolji genetski materijal u Republici Hrvatskoj", naglasio je Slaven Suk, prodajni predstavnik iz DEKALB tima.

cvd
Susret poljoprivrednih proizvođača iz sjeverozapadne Hrvatske

Na susretu u Ludbregu istaknuto je kako je tvrtka Bayer postala vodeći svjetski proizvođač sjemena, koja sadašnji tržišni udio u Hrvatskoj od 20 posto, nastoji povećati i ponudom novih hibrida iz svog portolija i u skoroj budućnosti preuzeti lidersku poziciju i na hrvatskom tržištu.

"DEKALB proizvodi su za profesionalce. Onaj tko želi postići više sije DEKALB, jer vaga ne laže. Za ozbiljne poljoprivredne proizvođače, koji žive od poljoprivrede, DEKALB je sigurno vodeća kuća, a naši proizvodi prvi izbor", poručio je poljoprivrednicima Slaven Suk, dodavši kako će u njihovom portfoliju s 10 vrhunskih hibrida sigurno pronaći onaj koji će biti primjeren za postizanje njihovog maksimalnog proizvodnog potencijala.

To su potvrdili i poljoprivredni proizvođači s ludbreškog područja, koji se sve više odlučuju upravo za DKC hibride kukuruza.

Isplati se sijati DEKALB

"Od DEKALB-a kupujemo sjeme kukuruza i uljane repice. Izuzetno sam zadovoljan, jer s njihovim sjemenom ostavrujemo jako dobre prinose. Njihovo sjeme je vrhunske kvalitete, zahvaljujući kojemu ostvarujem i do tonu veći prinos po hektaru. Svakako se isplati sijati DEKALB", rekao je Dražen Pokos, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Sudovčine kraj Ludbrega, koji na 70 hektara sije kukuruz i uljanu repicu.

S DKC hibridima oduševljen je i Mladen Kirić iz Sigeteca Ludbreškog, koji obrađuje 160 hektara poljoprivrednih površina.

"Jako sam zadovoljan, jer se njihovo sjeme posebno dobro pokazuje u različitim uvjetima. Za razliku od ranijih godina, kada sam po hektaru prosječno ostvarivao najviše 14 tona prinosa, s DKC hibridima - DKC4717 i DKC4943, ove sam godine ostvario prosječni prinos od 16 tona po hektaru", istaknuo je Mladen Kirić, koji je vrlo zadovoljan i s prinosom uljane repice, koju je prvi puta zasijao ove godine.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

DEKALB Katalog 2019 Hibridi Kukuruz


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner

DEKALB Hrvatska

Ozaljska 136, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info.croatia@monsanto.com web: http://www.dekalb.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]