Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetsko tržište žitarica
  • 13.11.2016. 15:00

Uvoznici dižu cijene ruskoj pšenici

Izvozne cijene ruske pšenice povećale su se u prosjeku za 3 dolara po toni. Za to su zaslužne zemlje uvoznici, a među njima osobito Egipat.

  • 2.244
  • 234
  • 0

Cijene ruske pšenice na izvoznom tržištu nastavljaju rasti, prenosi portal UkrAgroConsult. Prošlotjedne izvozne cijene ruske mlinske pšenice, koja u luci Novorosijsk čeka isporuku, povećale su se u prosjeku za 3$/t.

U manjim lukama cijene su također tijekom tjedna ojačale za gotovo 1-3$/t. Za rast izvoznih cijena ruske pšenice zaslužni su uvoznici, a među njima se osobito ističe Egipat. Rezultati posljednjeg tendera pokazali su da su cijene ruske pšenice porasle za 3-4 dolara.

Ključni uvoznici: Egipat, Alžir, Indonezija, Izrael i Japan povećali su svoju kupovinu. S druge strane usprkos stabilnoj rublji zabilježen je i rast domaće pšenice na ruskom tržištu.

Izvor:blackseagrain.net, Foto:bigstockphoto.com/Orestligetka


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Osobito je zainteresiran za teme i zbivanja u agraru, a zamjenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo