Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dow AgroSciences
  • 16.02.2017. 07:30

Uspješno suzbijte širokolisne korove

Kako bi usjevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i pravovaljano zaštićeni, tvrtka Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

  • 2.912
  • 137
  • 0

Kako se bliži dolazak toplijeg vremena, polako se pripremamo za proljetna tretiranja usjeva protiv korova. Korovi uvelike mogu smanjiti prinos i kvalitetu uzgajane kulture. Kako bi usjevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i pravovaljano zaštićeni, tvrtka Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

Suzbijanje širokolisnih korova

Herbicid Lancelot 450 WG, kombinirani je herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, kao što su osjak (boca), broćika (priljepača), ambrozija, šćir, mišjakinja, čestoslavica, rusomača, mak, loboda, kamilica, žabnjak, gorušica, potočnica i mnogi drugi.

Lancelot 450 WG je idealan za suzbijanje osjaka koji je veliki problem u usjevu žitarica. Biljka osjaka proizvede 4000-5000 sjemenki, no može ih dati i do 40000, a klijavost zadržavaju preko 6 godina.

Primjenjuje se u pšenici, ječmu i zobi u dozi od 33g/ha od početka busanja do vidljivog drugog koljenca (dugo razdoblje primjene). Osim folijarnog djelovanja, posjeduje i rezidualno djelovanje, što znači da ste sigurni da će te suzbiti i korove u poniku do 3 tjedna nakon tretiranja (pakiranje - 33 g za 1 ha, 500 g za 15 ha).

Potrebno je spomenuti i herbicid Starane 250, koji je već duže vrijeme na našem tržištu. Idealan je za suzbijanje širokolisnih korova kao što su maslačak, rusomača, slak, dimnjača, smrdelj, broćika, mrtva kopriva, poljska potočnica, slatkasti dvornik, ptičji dvornik, tušanj, divlja kupina, šćav, kostriš, crna pomoćnica, mišjakinja, poljska čestika, kopriva, grahorica i drugi.

Primjenjuje se u dozi od 0,6-0,8 l/ha (ovisno o stupnju zakorovljenosti usjeva) u pšenici, ječmu, raži, zobi i pšeno-raži od početka busanja do pojave lista zastavičara (dugo razdoblje primjene) (pakiranje - 0,2 l, 1 l).

Mustang je herbicid namijenjen suzbijanju širokolisnih korova, kao što je kamilica, broćika, ambrozija, mračnjak, loboda, mak, poljska gorušica, obična konica, poljske krike, samonikli suncokret, mišjakinja, rusomača, poljska čestika, šćir, dvornik, potočnica, čestoslavica i druge korovske vrste u pšenici i ječmu. Primjenjuje se u dozi od 0,4 - 0,6 l/ha od početka busanja do vidljivog prvog koljenca žita (pakiranje - 0,5 l, 1 l).

Za zaštitu ozime uljane repice od širokolisnih korova iz porodica glavočika, štitarki i mahunarki preporučamo herbicid Lontrel 300 u dozi 0,2-0,3 l/ha (pakiranje - 0,2 l i 1 l).

Svakako je preporuka da se pridržavate preporučene doze i vremena primjene pojedinoga herbicida, a za više informacija o proljetnom tretiranju usjeva protiv korova možete se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Zob

Zob

Sinonim: - | Engleski naziv: Oats | Latinski naziv: Avena sativa L.

Zob je ranije korištena za proizvodnju kruha, ali s porastom standarda koristi se za proizvodnju prehrambenih proizvoda (zobene pahuljice, brašno, krupica, ljuskice itd.).... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Tagovi

Herbicid Korov Zaštita od korova Pšenica Zob Ječam Uljana repica Sredstvo protiv korova


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: afranjic@dow.com web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]