Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 30.04.2015. 18:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

U usjevima kukuruza štir, rusomača i tušt

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 323
  • 7
  • 0

Suzbijanje korova u kukuruzu moguće je odmah nakon sjetve, a prije nicanja, primjenom zemljišnih herbicida koji za aktivaciju trebaju oborine, koje herbicidni film otapaju i spuštaju u zonu klijanja i nicanja korova.

Jednogodišnje travne i pojedine širokolisne korove kao što su štir, rusomača i tušt, prije nicanja suzbijaju: Dual Gold 960 EC, Frontier X2, Koban 600, Stomp i Pendigan 330 EC.

Jednogodišnje širokolisne korove suzbijaju Click 50, Callisto SC, Pledge 50 WP, Merlin i Linurex 50 SC. Radi proširenja spektra na uskolisne korove, kombinirajte ih s navedenim sredstvima ili koristite gotove kombinacije pripravaka kao što su Lumax, Primextra TZ Gold 500 SC, Akris, Camix ili Koban T.

Provedeno tretiranje upišite u evidenciju, u skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida i Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida.

Sredstva za zaštitu bilja primjenjujte sukladno uputi.

Vesna Bradić, str.savj.
vesna.bradic@savjetodavna.hr


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Kukuruz Savjeti Lumax Savjetodavna služba Stomp Preporuke Vesna Bradić Frontier X2 Pledge 50 WP Akris Zemljišni herbicidi Callisto SC


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]