Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 05.10.2017. 13:30

U Jalžabetu prezentirani najbolji od najboljih!

Novocommerce International je u Jalžabetu organizirao demo prezentaciju traktora John Deere te priključnih strojeva Bednar i KUHN čiji su generalni zastupnik i distributer za Hrvatsku!

  • 1.647
  • 174
  • 0

U petak, 29.09.2017. na proizvodnoj površini tvrtke Stočar u poduzetničkoj zoni Jalžabet pored Varaždina tvrtka Novocommerce International d.o.o. organizirala je za svoje stalne i potencijalne nove kupce demo prezentaciju traktora John Deere te priključnih strojeva Bednar i KUHN čiji su generalni zastupnik i distributer za Hrvatsku. Demo prezentacija privukla je brojne zainteresirane poljoprivrednike s tog područja koji su u radu mogli vidjeti slijedeće strojeve:

Traktor i plug za manja poljoprivredna gospodarstva

Prezentacija John Deere-a i priključaka

Prvo se u radu mogao vidjeti svestrani traktor John Deere 6100MC u kombinaciji sa plugom KUHN Master 103 3T. Kao i inače MC serija pokazala je da je zaista odličan izbor za manja poljoprivredna gospodarstva, sa svojih 100 konjskih snaga odlično se snalazi u svim poslovima kao što se i na samoj prezentaciji moglo vidjeti, gdje se u radu sa trobraznim plugom odlično nosio. Traktor je inače sa 4 cilindra obujma 4,5L te je opremljen Power Quad plus mjenjačem 16/16 (16 brzina naprijed i 16 brzina unatrag) maksimalne brzine 40km/h.

Trobrazni plug okretač KUHN Master 103 načinjen je od pravokutne grede 100 x 100 mm. Klirens ovoga pluga iznosi 75 cm, dok je daljenost između tijela 90 cm. Ove karakteristike pluga pokazuju da se radi o laganom plugu namjenjenom manjim poljoprivrednim gospodarstvima, za traktore već od 70 KS. Kao i svaki KUHN plug ima jedinstveni sigurnosni sistem putem "T" vijka koji osigurava dugi radni vijek plužnog tijela. Od dodatne opreme plug je na sebi imao povišenja dasaka koja osiguravaju odlično zaoravanje veće količine bilje mase.

6M najprodavanija serija John Deere traktora

John Deere 6130M i Bednar Swifter SN 4000

Nakon toga u radu se mogao vidjeti traktor John Deere 6130M i sjetvospremač Bednar Swifter SN 4000. John Deere serija 6M najprodavanija je serija John Deere traktora. Postoje tri različite veličine šasija u ovoj seriji, a John Deere 6130M pripada u grupu sa malom šasijom, međuosovinskog razmaka 2580mm. Traktor je opremljen John Deere PowerTech PSS motorom, sa 4 cilindra obujma 4,5L, nazivne snage 130 ks, te maksimalne snage 137 KS. Mjenjač na ovom traktoru je Power Quad plus 24/24 (24 brzine naprijed te 24 brzine unatrag).

Svoju svestranost ovaj traktor pokazao je u radu s Bednar Swifter SN 4000 sjetvospremačem. Bednar Swifter SN 4000 je nošeni sjetvospremač radnog zahvata 4 metra koji u jednom prolasku kombinira i do 7 radnih operacija što pri brzini od 10-12 km/h rezultira pripremljenim tlom za sjetvu na izoranom zemljištu. Sjetvospremač je hidraulično sklopiv na transportnu širinu od 2,33 m, a od opreme ima prednju nivelirajuću letvu koja poravnava tlo i na neravnijim zemljištima, zatim prednji kavezni valjak, koji usitnjava i nabija tlo. Iza prednjeg valjka se nalazi 16 kom. Lopatica širine 270 mm koje su postavljene u dva reda što osigurava preklapanje i obradu tla cijelom radnom širinom stroja. Ove lopatice su odlične za pripremu tla u proljeće i jesen. Nakon toga postavljen na Crosskill valjak promjera 350 mm koji ima veliki efekt usitnjavanja busa, a iza njega se nalazi još jedna nivelirajuća. Stroj je predviđen za traktore od 120 do 160 KS.

Najveći i najbolji traktor u seriji 8R!

I za kraj je bio prezentiran najveći traktor serije 8R, točinje John Deere 8400R u kombinaciji sa Bednar podrivačem Terraland DO 4000, radnog zahvata 4m. Pitate se kako opisati najnoviju seriju 8R, odgovor je vrlo jednostavan - savršenstvo! Traktor 8400R najveći je i najsnažniji traktor u seriji 8R. Nazivne snage 400 KS (maks.450 KS) opremljen je dokazanim i provjerenim PowerTech PSS motorom sa 6 cilindara obujma 9 L. Ovaj trakotor opremljen je najnovijim i trenutno najboljim mjenjačem što se iz John Deere-a nudi a to je e23 AutoPowerShift 23/11 (23 brzine naprijed te 11 untrag). Ovaj mjenjač može raditi na tri načina: kao ručni, prilagođeni i automatski mjenjač.

John Deere 8400R i Bednar Terraland DO 4000

U radu se mogao vidjeti sa Bednar podrivačem koji zahtjeva snažan traktor za kvalitetan rad, a John Deere 8400R pokazao se kao idealan za taj posao. Nakon jedanog prohoda tlo je bilo spremno za sjetvu, a iako je predkultura bila kukuruz tlo je nakon samo jednog prohoda bilo bez biljnih ostataka na površini. Radna brzina bila je 10-12 km/h. a traktor je bio navođen pomoću AutoTrac sustava automatskog navođenja putem satelita, te je opremljen sa najnovijim StarFire 6000 prijemnikom satelitskog signala. Bednar Terraland DO 4000 je kombinirano oruđe za reduciranu oobradu tla, te kao takav zamjenjuje oranje tla što rezultira uštedom radnih sati, energije i omogućava obavljanje poslova u optimalnom vremenu. Sastoji je od dva reda nezavisnih tanjura (kratka tanjurača), te podrivača koji prodire u tlo do 45 cm dubine, te valjka koji dodatno poravnava, usitnjava i nabija tlo.

Za više informacija obratite se tvrtki Novocommerce International na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Novocommerce John Deere Kuhn Bednar Traktor Plug Sjetvospremač Podrivač Prezentacija


Partner