Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baliranje sijena
  • 22.10.2021. 18:00

U Americi je i baliranje XXL - kako to izgleda na jednom OPG-u?

Američki poljoprivrednici ponosno pokazuju svoju tehniku, tehnologiju, ali i strojeve za baliranje sijena. Naprave i uskladište 13.000 bala dnevno.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 6.119
  • 397
  • 0

Na YouTube kanalu Farming Insider objavljen je video koji prikazuje, mogli bismo reći, hiper produkciju sijena. Riječ je o, kako oni navode, XXL proizvodnji na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Miller Farms Custom u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije na sjeveru Savezne države Ohio.

Naime, ovi poljoprivrednici ponosno pokazuju svoju tehniku, tehnologiju, ali i strojeve za baliranje sijena. Lani su objavili da mogu izbalirati i sakupiti 10 tisuća bala dnevno, no ove godine su se pohvalili rezultatima od 13 tisuća pa čak i više, ovisno o vremenskim uvjetima. 

Kako govore u videu, problem im znaju stvarati kiša i rosa. Bale slažu tako da na dno skladišta stave plastičnu foliju pa zatim na nju šire slamu kako sijeno ne bi pokupilo vlagu.

Prikazane su i zadivljujuće snimke čitave operacije, iz zraka, načinjene pomoću dronova.

Otkrivaju da uglavnom rade s traktorima i balirkama marke Massey Ferguson, kamionima Kenworth Semis, Arcusinom prikolicama te JCC utovarivačem koji može odjednom prebaciti 42 bale, Kuhn strojevima, a naravno, na tamošnjim poljima su nezaobilazni i Fordovi kamioneti.

Gledatelji su većinom komentirali kako je video zanimljiv, a jedan je napisao da ga je vratio u djetinjstvo kada je 70-ih godina s braćom ljeti sakupljao sijeno. Neke od njih je začudila količina bala koju dnevno naprave na ovom OPG-u rekavši da oni u jednom danu odrade koliko obični ratari u čitavoj sezoni.

Pogledajte kako izgleda XXL baliranje na ovom gospodarstvu:


Tagovi

Baliranje Sijeno SAD Video XXL Miller Farms Custom


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]