Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković
  • 27.04.2017. 09:00

Tvrtka Žito koristi Trimble navigaciju

Tvrtka Žito intenzivno je krenula u korištenje precizne poljoprivrede uz navigaciju Trimble na svojim poljoprivrednim površinama. Ušteda repromaterijala, minimalna preklapanja, očuvanje okoliša samo su neke od brojnih prednosti!

  • 3.786
  • 291
  • 0

Vodeća prehrambena grupa u Slavoniji - Žito grupa intenzivno je krenula u primjenu precizne poljoprivrede uz pomoć Trimble poljoprivredne navigacije koju je postavila tvrtka Jerković d.o.o., ekskluzivni zastupnik za Republiku Hrvatsku.

Tvrtka Jerković d.o.o., uz Trimble navigaciju, zastupa u svom asortimanu renomirane i u praksi kvalitetom dokazane marke poljoprivrednih strojeva Claas, Horsch, Trimble, Strautmann, Guttler.

Kompletna priča vezana za postavljanje i puštanje u pogon Trimble navigacije počinje još prije same sezone početka ratarskih radova. Tamo je obavljena edukacija i obuka samih rukovoditelja, tamo se na praktičan način odradila obuka, nakon čega je obavljena istalacija i postavljanje navigacija na traktore koji će biti upravljani uz pomoć Trimble EZ Pilota, te su nakon toga strojevi pušteni u pogon u radnim operacijama sjetve šećerne repe, te nakon toga sjetve kukuruza i suncokreta.

Trimble EZ Piloti za značajne uštede

Tvrtka Žito planira navedene Trimble EZ Pilote koristiti u svim radnim operacijama kako bi što bolje iskoristila navedene uređaje, te na taj način što više uštedjela na najbitnijim sastavnicama jedne ratarske proizvodnje, kao što su gnojidba, sjetva, kultivacija, košnja travno-djetelinskih površina.

Uporaba EZ Pilota u praksi pruža višestruke benefite kao što je ušteda u samoj gnojidbi na način da ne dolazi do preklapanja u prohodima na način da se mineralna gnojiva ne apliciraju na mjesta gdje to nije potrebno nego su hranjiva dozirana u pravilnim omjerima na cijeloj površini podjednako. To, u konačnici, donosi ujednačen prinos na cijeloj proizvodnoj površini, u operaciji sjetve dolazi do najpreciznijeg uklapanja redova sjetve gdje su maksimalna odstupanja +/- 1 cm.

Korištenje EZ Pilota u praksi pruža mnogostruke benefite kao što je ušteda u samoj gnojidbi!

U operaciji kultivacije također se koristi precizna poljoprivreda gdje se kartirani prohodi u sjetvi koriste naknadno u kultivaciji, u jednostavnijim operacijama kao što su košnja lucerne, zatvaranje zimske brazde ili priprema sjetvenog sloja. Korištenje Trimble navigacije osigurava minimalna preklapanja, te na taj način donosi velike uštede u proizvodnji na način da se maksimalno iskoristi radno vrijeme, da ne dolazi do bespotrebne potrošnje goriva i ulaznih inputa. Na ovakav način upravljanja strojevima tvrtka Žito, uz pomoć Trimble poljoprivredne navigacije postavljene od strane Jerković d.o.o., više ne ovisi o vremenskim prilikama, kao što su magla ili mrak, koje uvelike mogu omesti radne operacije.

Tvrtka Žito vlasnika Marka Pipunića, poduzetnika godine, intenzivno kreće s korištenjem precizne poljoprivrede uz poljoprivredne navigacije Trimble.

U isto vrijeme briga o zaposlenicima i okolišu

Tvrtka koja koristi ovakvu tehnologiju može kvalitetnije brinuti i o svojim zaposlenicima, jer se smanjuje napetost u radu rukovoditelja, olakšano je upravljanje u svim radnim operacijama i u svim vremenskim prilikama, moguće je ponovljivost prohoda na način da se prethodno kartirane površine koriste u narednim operacijama (primjerice sjetva-kultivacija).

Ovim načinom obrade svojih poljoprivrednih površina, tvrtka Žito brine i o očuvanju okoliša, očuvanju bioraznolikosti. Smanjenjem i reduciranjem broja prohoda smanjuje se sabijanje zemljišta i narušavanje strukture zemljišta, smanjuje se bespotrebno nagomilavanje mineralnih gnojiva.

Za više informacija o Trimble tehnologiji, obratite se tvrtki Jerković na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Jerković Žito Trimble Precizna poljoprivreda Navigacija Pilot Sjetva Gnojidba Ušteda


Partner