Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lindner
  • 09.08.2013. 22:00

Traktor Lindner Geotrac 114

Lindner Geotrac 114 je model traktora snage od 85 kW do 85 kW.

  • 2.905
  • 138
  • 0

Visoka kvaliteta, state of the art komponente od Perkins-a, ZF-Steyr-a i Bosch-a, potpuno novo dizajnirane Lindner kontrole, inovativna rasvjetna tehnologija i zajednički ergonomsko i funkcionalno dobro zamišljen dizajn je ono što posebno ističe novu Geotrac serije 4.

KABINA

Optimalan panoramski pogled s inovativnim sigurnosnim konceptom...

Sa svojim širokim staklenim vratima, ulaz i izlaz u GEOTRAC 114 Panorama kabinu je lagano i ugodno. Rasvjeta u kabini se pali automatski sa otvaranjem vratiju što čini siguran ulazak čak i u mraku.B-stupovi kabine maksimalno su pomaknuti straga što operateru daje maximalan panoramski pogled. Dizajn kabine temelji se na 360 ° pregledu koji se susreće kod helikoptera.Široko otvaranje stražnjeg stakla, podesivi bočni prozori i 3-brzinska ventilacija svježeg zraka pružaju optimalno radno okruženje.Opcionalni automatski klima uređaj omogućuje podešavanje temperature u kabini lako i jednostavno. Temperatura se može podesiti do stupnja koji se točno želi. Sustav automatski regulira temperaturu zraka. Intenzitet protoka zraka može se prilagoditi različitim razinama.Zamjenjiv filter zraka nalazi se na stražnjem dijelu krova kabine. Kućište filtra je vrlo lako dohvatljivo uz pomoć stražnje hidraulike.

Nesmetan pogled...

Sa svojim inovativnim krovnim prozorom za rad sa prednjim utovarivačem omogućen je nesmetan pogled operatoru.Operator ima nesmetan pogled od tla do maksimalne visine istovara. Zaštita od sunca jednostavno se navlaći preko krovnog prozora.Prednje vjetrobransko staklo je posebno zapečaćeno kako buka od motora nebi prodirala u kabinu. Za zimski rad, standardno grijani prednji vjetrobran uklanja zamagljivanje u roku od nekoliko sekunda za jasan i čist pogled. Vjetrobransko staklo također pruža zračenje ugodne topline sa prednje strane. Sa svojim standardnim iznimnim ovjesom, kabina nudi optimalnu udobnost u vožnji.Dodatni zračni ovjes kabine koji je povezan sa zračnim sustavom je dostupan.Cilindri ovjesa mogu se zaključati, što omogućuje stabilnost na padina, kao i optimalnu udobnost ovjesa tijekom transporta.

Više sigurnosti

Lindner je proveo osobito inovativni koncept sigurnosti za GEOTRAC serije 4 traktora.Putnička kabina je konstruirana kao ROPS (za zaštitu od prevrtanja) i FOPS (zaštitna struktura od pada predmeta). Ovakav koncept je za sada prisutan jedino kod težih radnih strojeva. Dakle, operator je zaštićen u oba slućaja, ako dolazi do prevrtanja traktora na kosini i od pada predmeta. Na primjer, za vrijeme uporabe u šumarstvu. Stoga GEOTRAC već sada zadovoljava buduće primjenjive sigurnosne smjernice za strojeve u šumarskoj branši.

UNUTRAŠNJOST KABINE

Udobna ergonomija

GEOTRAC 114 je dizajniran za optimalnu ergonomiju vozača. Svi kontrolni elementi su grupirani i prigodno izdvojeni sa blagim osvijetljenjem, te postavljeni u ergonomski optimalan položaj za vozača. Udobno kolo volana prilagodljivo je po visini i dubini. GEOTRAC serije 4 može biti opremljen sa dodatnom audio HiFi koji uključuje integrirani Bluetooth hands-free telefonske zvučnike. Krovna unutrašnjost sa integriranom rasvjetom za čitanje i stereo zvučnici izrađeni su od visokokvalitetnih materijala u skladu sa ambijentom GEOTRAC 114. Baš kao i u luksuznom vozilu, LED ambijentalno osvjetljenje kontinuirano osigurava da sve važne elemente uvijek se može naći čak i u mraku. Radio konzola je smještena u vidnom polju vozača. Više ventilacijskih otvora omogućuje vozaču da prilagodi protok svježeg zraka prema svojim željama. Dodatni naslon za ruke sa joystick-om koji se koristi za rad sa prednjim utovarivačem ili prednjim podiznim rukama , kao i za kontrolu hidraulike. Mikro prekidači omogućujui operateru prebacivanje između različitih funkcija.Garammer Pro komforno sjedalo niske frekvencije sa zračnim ovjesom dolazi standardno. Podešavanje sjedala vrši se u 7 točaka, tj. pojedinačno naslona, ​​površine za sjedenje, lumbalne i vratne podrška , kao i nasloni za ruke. Praktična ladica za dokumente iza naslona osigurava lako dostupan prostor za pohranu. Sklopivo sjedalo suvozača pruža dovoljno komfora za dvije osobe. Inovativni pokrivni materijal sjedala razvijen je za trkaće motocikle, zbog čega je lagan za održavanje (periv) i dugotrajan.

MOTOR

Perkins 4-cilindrični turbo diesel

GEOTRAC 114 pogonjen je sa Perkins 4-cilindričnim turbo diesel motorom sa common rail ubrizgavanjem. Ovaj motor isporučuje 116 Ks kod 2200 o/min i 530 Nm kod 1400 o/min. Motori GEOTRAC serije 4 su proizvedeni u PERKINS-u u Peterborough / Engleskoj.Perkins motori u skladu su sa najnovijim ispušnim kriterijima koje karakterizira golem porast okretnog momenta.Ključne značajke motora su optimizirane zajedno s Lindner-om u svim rasponima opterećenja.

Rashladni paket

Velike rešetke i protok zraka kroz kanale osigurava optimalno hlađenje. Hladnjaci su dizajnirani tako da se mogu lako čistiti bez da se uklone. GEOTRAC 114 je opremljen sa visko ventilatorom (termokvačilo). Opcionalni Cleanfix sustav je dostupan za duge radne operacije. Uz Cleanfix sustav, zakretanjem lopatica ventilatora ispuhuju se hladnjaci u redovitim vremenskim uvjetima.Poklopac motora iz jednog komada otvara se lako i sigurno uz pomoć plinskih cilindara.

  1. hladnjak vode
  2. hladnjak zraka
  3. zračni filter
  4. hladnjak ulja

TRANSMISIJA - MADE IN GERMANY

ZF mjenjač visokih performansi

GEOTRAC 114 standardno je opremljen sa ZF Multi-Power shift mjenjačem sa 24 brzine naprijed i 8 brzina natrag.Kupac može odabrati između verzije 40 ili 50 km/h. Triplex powershift sa automatizacijom funkcije (APS) dolazi standardno. Promjena brzina automatski se izvodi pomoću inteligentne elektronike vozila (APS: LMH). Sustav također omogućava ručni odabir promjena stupnjeva prijenosa (APS: OFF). Ako je potrebno, APS sustav može biti ograničen na samo dvije brzine (APS: LM ili APS: MH). Za osobito teške radne operacije, Lindner inženjeri razvili su Speedmatching način rada (SP: LMH). U tom načinu rada, performanse motora se koristi do maksimalnih okretaja.

Optimalna promjena brzine sa danom maksimalnom snagom je uvijek prisutna svaki put kada dolazi do promjena brzina.Powershift reverzorom (Power Shuttle) može se upravljati pomoću ručice pod volanom ili putem opcijskog joystick-a na odmorišu desne ruke .Tipke spojke (CS) nalaze se na ručici mjenjača. Automatiziran izmjenjivač grupa (FRRS) između transportnih i off-road brzina omogućava vozaču da mjenja do 8 brzina - bez upotrebe spojke. Opcionalan 36/12 mjenjač sa pužnim brzinama također je dostupan. Ova opcija omogućuje minimalnu brzinu od 340 metara na sat.Stražnja kardanska osovina nudi 4 PTO brzine i to 540, 540E, 1000, 1000E omogučivši maksimalnu iskoristivost sa najnižim utroškom goriva. Prilikom rada sa PTO operator može preko IBC kontrolnog terminala odabrati između tri početne krivulje u zavisnosti od potrebne snage.Kardanskom osovinom moguće je upravljati iz kabine ili preko dva daljinska prekidača smještenih na stražnjim blatobranima.

  1. komforno kvačilo (CS)
  2. Power shift +
  3. Power shift -
  4. Field / road

HIDRAULIKA VISOKIH PERFORMANSI

GEOTRAC 114 je opremljen BOSCH-Rexroth hidraulikom visokih performansi sa odvojenim sustavom opskrbe ulja od 45 l i protokom od 121 l / min. 3-linijski sustav hidraulike ima pojedinačnu pumpu za prijenos, upravljanje i rad hidraulike. 77-litarski izlaz samo za rad hidraulike isporučuje standardno konstantna pumpa. Opcionalni Lindner Powerlink adapter je dostupan za zahtjevne i ekonomične operacije. Ovaj senzorski sustav (Load-Sensing) je vrlo učinkovit i štedljiv jer omogućuje samo potrebnu količinu ulja. GEOTRAC 114 standardno dolazi s dva dvoradna hidraulična distributora sa plivajućim položajem. Ovi hidraulični distributori podesivog toka mogu se dodatno proširiti za dodatna tri distributora. Kao alternativa mehaničkim distributorima, sustav također može biti opremljen sa do četiri elektronička proporcionalna distributora (EHS). Ova vrsta distributora je vrlo preporučljiva za precizan rad sa prednjim utovarivačem. Elektronički distributori mogu se podešavati preko Lindner IBC monitora. Vozač može neprekidno podešavati volumen protoka i programirati vremenske razmake, plivajuće položaje ili zaključavati. Također moguće je dodjeliti prioritete za sve električne distributore. Time se omogućuje vozaču da programira redosljede prema kojima će se dodjeliti hidr.pogon svakom distributoru.Svi GEOTRAC 114 traktori posjeduju visoko kvalitetne hidrauličke spojke. Svaka spojka ima vlastitu posudicu protiv curenja ulja.

  1. nosač spojnica
  2. hidr.distributor
  3. spremnik ulja
  4. pumpa volana
  5. tandem pumpa mjenjača
  6. pumpa radne hidraulike

PREDNJA OSOVINA

Nevjerojatna okretnost

GEOTRAC 114 standardno dolazi sa heavy duty prednjom osovinom kojoj je maksimalno dopušteno osovinsko opterećenje od 3800 kg. GEOTRAC može biti opremljen sa dodatnim neovisnim prednjim ovjesom i integriranim prednjim kočnicama kotača.Hidraulički ovjes osigurava optimalnu stabilnost i nježnu vožnju pri brzinama do 50 km / h. Zaključavanja sustava olakšava maksimalnu udobnost putnika kod teških prijevoznih operacija. Kontrola za određivanje razine vožnje omogućava prednjoj osovini da bude podignuta ili snižena i do 20 cm. Ovaj sustav zauzvrat omogućuje povećanje razmaka od tla prema potrebi, na primjer, prilikom prelaska jaruge u šumarstvu.

PREDNJA HIDRAULIKA

GEOTRAC 114 može biti opremljen sa visoko učinkovitim prednjim priključnim vratilom. Brzina okretanja osovine je 1.000 okretaja u minuti. Opcionalno dostupna je i prednja hidraulika Lindner sa sklopivim podiznim rukama i pruža podiznu snagu od 3500 kg. Dodatna daljinska kontrola koja je ugrađena u hidraulički blok (vrlo osjetljiva reakcija) kroz električni proporcionalni ventil također je opcijski raspoloživa.Prednja hidraulika je napravljena od masivnih lijevanih dijelova, što ih čini sposobnima da izdrže najveća opterećenja. A oblik snopa pričvršćen je vijcima na blok motora štiteći GEOTRAC od sila usljed visokih frontalnih udara.Ugradnja prednje komunalne ploće može biti jednostavno spojena na prednju hidrauliku Lindner uz minimalan napor kako bi se omogućila instalacija ralice.Opcijski dodatno pojačanje do stražnjih osovina je također moguće što čini GEOTRAC traktora pripremljenog za teške urbane operacije.Da bi zaštitili opremu koja je montirana na prednjim podiznim rukama, posebice da bi osigurati optimalnu udobnost u vožnji, EFH (elektronska prednja hidraulična kontrola) sa sustavom poništavanja vibracija je također na raspolaganju. Ovaj sustav je jednako jednostavan kao i rad sa stražnjom hidraulikom. Postoji mogućnost opremanja podiznih ruku sa vanjskim kontrolama za podizanje i spuštanje. Podizna brzina je kontinuirano podesiva. Sustav poništenja vibracija trenutno se aktivira na dodir gumba. Ako kupac želi, prednjim podiznim sustavom se može upravljati preko joystick multicontroller-a na naslona za ruke.

I.B.C. MONITOR

Jednostavan za rukovanje - inteligentno putno računalo

Lindner I.B.C. monitor (inteligentno putno računalo) - standardno raspoloživa oprema u GEOTRAC 114 - sažeto prikazuje sve informacije o vozilu. Zaštićen nisko refleksnim staklom, poseban zaslon - ova vrsta također se koristi u luksuznim vozilima - je jednostavan za čitanje čak i pod direktnom sunčevom svjetlošću.Osvijetljene funkcijske tipke i rotacijskog kotača čine navigaciju kroz izbornik putnog računala vrlo jednostavno. Preko Lindner I.B.C. monitora, vozač može promatrati i raditi više funkcija.Prikaz na monitoru može se promijeniti za prikaz potrebne informacije. Uz osnovne informacije, kao što su broj okretaja, brzinu vozila, prikaz indikatora i vrijeme, zaslon može uključiti dodatni backup ili poslužiti kao ekran za dodatne kamere, može se prebaciti na prikaz potrošnje goriva ili prikaz podešavanja hidraulike. Izbornik pomoći vodi vozača u obavljanju najvažnijih funkcija korak po korak. EHS hidraulika može se precizno podesiti kroz Lindner IBC monitor. Sva elektronika vozila može se provjeriti preko monitora i najvažniji podaci i izvješća mogu se pozvati u bilo koje vrijeme.Lindner GEOTRAC 114 je tako prvo vozilo koje omogućuje kalibraciju i kontrolu elektronike bez upotrebe servisnog laptopa.

SVJETLA
GEOTRAC 114 ima inovativan svjetlosni koncept dizajniran da udovolji visokim zahtjevima koje postavljaju profesionalni subjekti suočeni sa kontinuiranim radom na više mjesta. GEOTRAC je prvi traktor opremljen sa najmodernijom LED tehnologijom. Budući da svjetlosne diode imaju iznimno dug vijek trajanja, događa se da stražnje svjetlo i svjetlo ​​kočnica prožive gotovo cijeli život traktora gotovo bez održavanja.GEOTRAC standardno dolazi sa snažnim H7 i HB3 elipsoidnim svjetlima. 8 glavnih svjetala i 2 stražnja radna svjetla osiguravaju optimalno osvjetljenje u sumrak i po mraku. 4 integrirana krovna svjetla pružaju pouzdanu rasvjetu kada se koristi snježna ralica ili druga oprema. Dodatna halogena i xenon svjetla su također dostupna. Rotirajuća svjetla i aerodinamička svjetleća lepeza može se instalirati za zimsku službu i urbane operacije. Dodatna infracrvena kamera omogućuje vozaču da vidi u mraku.Kamera je vodonepropusna, otporna na udarce i temperaturu. Kao rezultat toga, operativno se može koristiti u bilo kojim vremenskim uvjetima i niskim temperaturama.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]