Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Goldoni
  • 20.06.2012. 21:00

Traktor Goldoni Star 100

Goldoni Star 100 je model traktora snage od 60 kW do 70 kW.

  • 3.938
  • 137
  • 0

Ime Goldoni usko je povezano sa zemljom i obradom vinove loze, koja se tradicionalno uzgaja u predjelima oko Modene (Italija). U tim je krajevima davne 1926. godine, u maloj radionici nastalo obiteljsko poduzeće koje je još danas simbol duboke vjere i pripadnosti poljoprivredi i prirodi. Strast prema radu i duboko poznavanje područja poljoprivrede, u kombinaciji sa istraživanjima i tehnologijom, dovelo je poduzeće kroz sve te godine do danas među vodeće proizvođače specijalizirane poljoprivredne mehanizacije i profesionalnih strojeva za vinogradarstvo i voćarstvo.

Goldoni Star 100 - novo dizajnirani "voćnjak" traktor. Laki za upravljanje, udobni i planirani za sve-namjensko korištenje: nova serija traktora za upravljanje voćnjakom je sve to i više.

Dostupan je u dvije verzije, Star 100 s 95,2 KS Turbo intercooler motorom, Star 90 s 81,3 KS turbo motorom. Star traktori mogu doseći maksimalnu brzinu od 40 km/h. Istaknute značajke serije su: "dva u jednom" prijenos, s Dual Power i pogonom unazad, oboje sinkronizirani, integralno kočenje na sva četiri kotača, stražnje dizalo sa svojim povećim kapacitetom podizanja i prednja osovina sa kutom upravljanja s više od 57 stupnjeva. Poluge mjenjača sa strane su u ergonomskom položaju i čine vožnju ugodnijom. Operaterska platforma je potpuno neovisna te je instaliran Silent-Blocks, koji drži buku opaženu od vozača u kabini do 82 dB. Grijana, filtrirana i klimatizirana kabina je dostupna kao alternativa za sigurnosni okvir i potpuno izolira operatera od buke, vibracija i tvari koje se koriste za tretmane kontrole štetočina.

Star 90, 100

Traktori najviše kategorije, namijenjeni profesionalnom radu. Velika vlastita masa, dužina tek preko tri metra, robusna izvedba te snažno hidrauličko dizalo, motor i prijenos.

Traktor pokreće četverocilindarski turbo diesel motor obujma skoro 3000 ccm, kod modela Star 90 snage 82 KS, kod modela Star 100 s dodatim Intercoolerjem snage 95 KS. Veoma elastičan motor razvija najveći momenat 420 Nm kod 1000 okr/min (Star 100).

Postoji u niskoj izvedbi za vinogradare i voćare ili u visokoj izvedbi za opće radove - od poljoprivrednih radova, košenja ili u visokogorju. Traktor se prema potrebi može podesiti na usko, na širinu 1,47 m ili šire, sve do 1,8m.

Širok izbor stupnjeva prijenosa nudi sinkroniziran mjenjač sa 40 stupnjeva prijenosa, kod kojeg jednostavnim preklapanjem ručice biramo između rada u inverzorskom načinu 8 + 8 ili u reducirnom načinu (polustupnji) 16 + 8. Najveća putna brzina iznosi 40 km/h, a najmanja 300 m/h.

Kočioni sustav s više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini učinkovit je i u najzahtjevnijim uvjetima rada. Kočenje je preko sustava IST automatski preko pogona na sva četiri kotača, a aktivira se pritiskom na kočnicu. Postoji i opcija hidrauličkog kočionog sustava s prednjim i zadnjim diskovima - verzija MAX. Bolju vodljivost traktora kod okretanja osigurava automatska blokada diferencijala NO SPIN, koja se ugrađuje serijski.

Hidraulički sustav sastavljen je od crpke sa protokom 45 l/min, s mogućnošću do tri para zadnjih hidrauličkih distributera i brzim priključenjima „push-pull“. Podizna sila zadnjeg hidrauličkog dizala je 2500 kg. Zadnji kardan ima 540/750 okr/min i sinkroniziran je s mjenjačem. U opciji je prednje hidrauličko dizalo nosivosti 1000 kg, prednji kardan 1000 okr/min te do tri para prednjih hidrauličkih distributera.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Mehanizacija Traktori Goldoni Star 100

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo