Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Goldoni
  • 26.06.2012. 19:00

Traktor Goldoni Quasar

Goldoni Quasar je model traktora snage od 60 kW do 60 kW.

  • 2.711
  • 117
  • 0

Ime Goldoni usko je povezano sa zemljom i obradom vinove loze, koja se tradicionalno uzgaja u predjelima oko Modene (Italija). U tim je krajevima davne 1926. godine, u maloj radionici nastalo obiteljsko poduzeće koje je još danas simbol duboke vjere i pripadnosti poljoprivredi i prirodi. Strast prema radu i duboko poznavanje područja poljoprivrede, u kombinaciji sa istraživanjima i tehnologijom, dovelo je poduzeće kroz sve te godine do danas među vodeće proizvođače specijalizirane poljoprivredne mehanizacije i profesionalnih strojeva za vinogradarstvo i voćarstvo.

Quasar traktori su klasa za sebe. Oni nemaju konkurente na tržištu. Karoserija sa svojim agresivnim, povišenim dizajnom, uskim radijusom okretanja, četiri velika pogonska kotača (koji su gotovo izodiametrički) i snažnim motorima, čine Quasar idealnim strojem za rad između redova voćnjaka i vinograda gdje su usjevi niski i nema puno prostora za manevriranje. Kompaktna nosiva konstrukcija, gdje se distribuira 50% težine na prednjoj osovini te 50% na stražnjoj, znači nizak centar gravitacije koji je blizu centra stroja. Također omogućuje pokretačkoj snazi da se u potpunosti prenese na teren, tako da operatori mogu raditi s punom sigurnosti čak i s teškim alatima i na strmim padinama.

Quasar

Quasar 90 je jedinstven traktor namijenjen intenzivnoj obradi u vinogradima i voćnjacima na najzahtjevnijim terenima, u brdima i gorskom svijetu gdje još posebno dolazi do izražaja stabilnost i odlične vozne karakteristike. Sa rasporedom mase između prednje i zadnje osovine u odnosu točno 50:50 i sa izvanredno niskim težištem, po stabilnosti je još najbliži gusjeničarima.

Traktor pokreće četverocilindarski turbo diesel motor proizvođača VM, obujma skoro 3000 ccm i snage 82 KS.

Postoji u niskoj izvedbi za vinogradare i voćare ili u visokoj izvedbi za opće radove - od poljoprivrednih radova, košenja ili u visokogorju. Traktor se po potrebi može podesiti na usko, širine 1,4 m ili šire, sve do 1,78 m. Traktor radi prednje osovine, koja se njiše za 24°, ima izuzetan kontakt s terenom, što vozaču jamči dobar osjećaj sigurnosti.

Širok izbor stupnjeva prijenosa nudi sinkroniziran mjenjač sa 40 stupnjeva prijenosa, kod kojeg jednostavnim preklapanjem ručice biramo između rada u inverzorskom načinu 8 + 8 ili u reducirnom načinu (polustupnji) 16 + 8. Najveća putna brzina iznosi 40 km/h.

Kočioni sustav sa više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini učinkovit je i u najzahtjevnijim uvjetima rada. Kočenje je preko sustava IST automatski preko pogona na sva četiri kotača, a aktivira se pritiskom na kočnicu. Postoji i opcija hidrauličkog kočionog sustava s prednjim i zadnjim diskovima - verzija MAX. Bolju vodljivost traktora kod okretanja osigurava automatska blokada diferencijala NO SPIN, koja se ugrađuje serijski.

Hidraulički sustav sastavljen je od crpke sa protokom 43 l/min, s mogućnošću do tri para zadnjih hidrauličkih distributera i brzim priključenjima „push-pull“. Podizna sila zadnjeg hidrauličkog dizala je 2400 kg. Zadnji kardan ima 540/750 okr/min i sinhroniziran je s mjenjačem. U opciji je prednje hidrauličko dizalo nosivosti 1200 kg, prednji kardan 1000 okr/min te do tri para prednjih hidrauličkih distributera.

Nove su kabine integralno ugrađene, pregledne, i sa nadpritiskom omogućuju korisniku odličnu sigurnost i preglednu vožnju. Za udobnost je na raspolaganju opcija kabine s klimom.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Mehanizacija Traktori Goldoni Quasar

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]