Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Goldoni
  • 10.06.2012. 21:00

Traktor Goldoni Cluster

Goldoni Cluster je model traktora snage od 49 kW do 49 kW.

  • 3.323
  • 149
  • 0

Ime Goldoni usko je povezano sa zemljom i obradom vinove loze, koja se tradicionalno uzgaja u predjelima oko Modene (Italija). U tim je krajevima davne 1926. godine, u maloj radionici nastalo obiteljsko poduzeće koje je još danas simbol duboke vjere i pripadnosti poljoprivredi i prirodi. Strast prema radu i duboko poznavanje područja poljoprivrede, u kombinaciji sa istraživanjima i tehnologijom, dovelo je poduzeće kroz sve te godine do danas među vodeće proizvođače specijalizirane poljoprivredne mehanizacije i profesionalnih strojeva za vinogradarstvo i voćarstvo.

Stožasta karoserija, širok radijus okretanja, četiri jednaka pogonska kotača ili "varijabilna" verzija, s manjim prednjim kotačima za još uži radijus okretanja i snažan 66 KS motor s izravnim ubrizgavanjem su sve značajke koje čine Cluster idealnim strojem za rad između redova vinograda i voćnjaka s niskim nasadom gdje nema puno prostora za manevriranje. Kompaktan nosač konstrukcije drži težište nisko i blizu sredine stroja, postižući optimalnu raspodjelu težine, tako da se rad može provoditi u punoj sigurnosti čak i kada se vrlo teški alati koriste.

Cluster 70 RS, Cluster 70 SN, Cluster 70 RS REV

Serija Cluster ima međuosovinski razmak 1372 mm i težinu 1.770 kg. Postoji u verziji s krutom šasijom (Cluster 70 RS), verzija s pregibnom šasijom (Cluster 70 SN) s polumjerom okretanja samo 2m te reverzibilna verzija (Cluster 70 RS REV). Reverzibilna verzija omogućuje sa okretanjem vozačevog prostora za 180°, upravljanje traktora u oba smijera.

Zahvaljujući upinjanju prednje osovine, koja se njiše za 15°, traktor se izuzetno dobro prilagođava terenu i neravninama te jamči dobar kontakt s podlogom i prenos snage s kotača na tlo i u najkritičnijim uvjetima.

Za pogon traktora se brine odličan trocilindarski dizel motor VM sa 66 KS. Kruta verzija RS ima sinkroniziran mjenjač sa 16 stupnjeva prijenosa naprijed i preko izverzora 16 stupnjeva unazad i koji omogućuje izbor radnih brzina od 0,8 do 38,7 km/h, dok pregibna verzija SN ima sinkroniziran mjenjač s 12 stupnjeva prijenosa naprijed i 4 stupnja unazad, koji omogućuje izbor radnih brzina od 1,4 do 35,6 km/h. Kočioni sustav s više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini učinkovit je i u najzahtjevnijim uvjetima rada.

Hidraulički sustav sastavljen je od crpke sa protokom 40 l/min i dva para zadnjih hidrauličkih distributera sa dvojnim efektom i brzim preklapanjem push-pull. Podizna sila zadnjeg hidrauličkog dizala je 1800 kg. Zadnji kardan ima 540/750 okr/min i sinkroniziran je s mjenjačem.


Dokumenti


Tagovi

Mehanizacija Traktori Goldoni Cluster