Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uljana repica
  • 21.03.2014. 13:52

Suzbijte repičinog sjajnika

Posljednjih dana utvrđen je kritični broj za suzbijanje repičinog sjajnika

  • 315
  • 27
  • 0

Repičin sjajnik je najopasniji štetnik uljane repice i obično se počinje pojavljivati u fazi otvaranja pupova. Hrani se peludom još zatvorenih cvjetova. Oštećeni pupovi ne cvjetaju stoga dolazi do značajnog smanjenja prinosa.

Proizvođačima uljane repice za suzbijanje repičinog sjajnika preporučamo novi sistemični insekticid Chess koji ne spada u skupinu piretroida, a važan je u antirezistentnoj strategiji protiv repičinog sjajnika.

Chess ima dugo, rezidualno djelovanje (7 - 10 dana).Vrijeme primjene za Chess je najkasnije do faze žutog pupa (BBCH 59) u dozi 0,15 kg/ha.

Za suzbijanje repičinog sjajnika može se koristiti i insekticid Karate Zeon u dozi 0,15 l/ha ili Actellic u dozi od 0,5 do 1 l/ha.

Da biste osigurali što bolju efikasnost preporučamo upotrebu veće količine vode (min 250-400 l vode /ha) uz dodatak okvašivača Etalfix Pro u dozi 0,1 l/100 l vode.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Tagovi

Repičin sjajnik Uljana repica Štetnik Pupovi Insekticid


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]