Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 23.04.2019. 10:35

Suzbijte korov u kukuruzu cjelovitim rješenjem i najsigurnijim herbicidima

U početnim fazama razvoja kukuruz ima spor vegetativni porast, dok se korovi znatno brže razvijaju i lako nadvladaju biljke kukuruza. Syngenta donosi cjelovito rješenje za suzbijanje najšireg spektra korova!

Foto: Syngenta
  • 4.282
  • 228
  • 0

Kritično razdoblje zakorovljenosti predstavlja vrijeme kada se prisutnost korova drastično odražava na prinos. U početnim fazama razvoja kukuruz ima spor vegetativni porast, dok se korovi znatno brže razvijaju i lako nadvladaju biljke kukuruza. Stoga je rano suzbijanje korova u kukuruzu od velike važnosti za očuvanje prinosa.

Zašto je LUMAX® za usjev najsigurniji herbicid za rano suzbijanje korova u kukuruzu?

LUMAX® tvrtke Syngenta je uvjerljivo najselektivniji (za usjev najsigurniji) herbicid na tržištu. Za razliku od nekih drugih herbicida istog vremena primjene, LUMAX® ne utječe negativno na razvoj korijena i ne uzrokuje polijeganje kukuruza u kasnijim fazama razvoja. 

  • LUMAX®  predstavlja cjelovito rješenje za suzbijanje najšireg spektra jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu (loboda, abutilon, ambrozija, dvornici, šćirevi, koštan, muhar, divlje proso i brojni drugi). 
  • LUMAX® je kombinacija tri aktivne tvari - tri različita mehanizma djelovanja u jednom proizvodu osiguravaju dugotrajnu kontrolu korova u kukuruzu i sprječavaju pojavu rezistentnosti. 
  • LUMAX® je najbolje primijeniti kada je većina korova iznikla i kada je kukuruz u stadiju 3 lista. Tada djeluje kontaktno na korove koji se nalaze na površini tla, ali i preko zemlje (rezidualno) i na taj način spriječiti naknadno nicanje korova. Rana i duga eliminacija korovne flore osigurava i više urode. 
  • Doza primjene prije nicanja kukuruza je 3,5 - 4 l/ha. Nakon nicanja, do 3 lista kukuruza, 3,5 l/ha uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro 100 ml/100 l.

Problem višegodišnjih korova u kukuruzu i primjena post-em herbicida

Ukoliko su vaše njive zakorovljene višegodišnjim korovima koji niču kasnije u proljeće, tada je jedino rješenje primjena herbicida nakon nicanja kukuruza i korova tzv. post-em herbicidi.

Prednost u post-em primjeni imaju kombinacije herbicida koje djeluju preko lista, stabljike i tla. Za razliku od mnogobrojnih herbicida na tržištu, upravo herbicidi Elumis obitelji imaju sve navedene karakteristike.

ELUMIS® PEAK® odlično djeluje na sirak, slak, ambroziju i druge tvrdokorne korove kao što su abutilon, čičak i dr. Svojim izraženim rezidualnim (produženim) djelovanjem pruža dugotrajnu zaštitu, što ga izdvaja iz skupine drugih post-em herbicida koji djeluju samo kontaktno. Svim poželjnim osobinama herbicida ELUMIS® PEAK® važno je dodati i djelovanje neovisno o oborinama

Zbog maksimalne ekonomičnosti, za veće površine ELUMIS® PEAK® pakiran je u jedinstveno "klokan" pakiranje“ (4,5 l ELUMIS® i 60 g PEAK®). Ovom jedinstvenom ambalažom proizvođač dobiva vrhunsko rješenje za povoljnu cijenu herbicida po hektaru. ELUMIS® PEAK® primjenjuje se u stadiju razvoja kukuruza od 4 do 7 listova u dozi 1,5 l/ha ELUMIS® + 20 g/ha PEAK® uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro 0,1 l/100 l vode.

ELUMIS® BANVEL® jednako djelotvorna i snažna kombinacija za potrebe proizvođača koji proizvode kukuruz na manjim površinama. ELUMIS® BANVEL® ima vrhunsko djelovanje na jednogodišnje i višegodišnje uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu (sirak, koštan, slak, ambrozija, abutilon, čičak i dr.). Na tržište dolazi u pakiranju: ELUMIS® 1l + BANVEL® 0,25 l što je dovoljno za površinu 0,7 ha.

Primjenjuje se u stadiju od 3 do 5 listova kukuruza. Za optimalan učinak na korove preporučena je primjena u ranijim fazama razvoja korova kada su jednogodišnji uskolisni korovi u fazi 1 - 2 lista do početka busanja, a jednogodišnji širokolisni u razvojnoj fazi 2 - 4 lista, no ne više od 5 cm visine.
Doza primjene za 0,7 ha: 1 l ELUMIS®  + 0,25 l BANVEL® uz dodatak okvašivača ETALFIX® Pro (0,1 l na 100 l vode).

Za više informacija o suzbijanju korova u kukuruzu, obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Syngenta LUMAX® Elumis Kukuruz Zaštita od korova Herbicid


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]