Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 15.07.2015. 18:00
  • Sisačko-moslavačka

Suzbijanje korova na strništima

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 129
  • 7
  • 0

Podsjećamo poljoprivrednike na suzbijanje korova na strništima, nakon što završe sa žetvom žitarica. Time ćemo, osim jednogodišnjih, smanjiti brojnost i višegodišnjih korova, poput pirike, osjaka i divljeg sirka.

Nakon žetve potrebno je ukloniti slamu i pustiti da korovi izrastu do visine 20-40 cm, te potom primijeniti jedan od neselektivnih odnosno totalnih herbicida.

U Hrvatskoj, dozvolu za tu namjenu imaju herbicidi na osnovi glifosata, kao što su Cidokor, Herkules super, Boom efect, Clinic, Dominator, Glyfonova, Glyfos, Total 480 SL, Gallup 360, Oxalis, Roundup Biactive, Glyphogan, Cosmic, Ouragan System 4 ili Shyfo.

Podatke o sredstvima registriranim za ovu namjenu možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede u bazi podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS), dostupnom i ovdje.

Prije upotrebe obavezno pročitajte priloženu uputu o primjeni i sredstvo koristite prema preporukama proizvođača. O provedenom tretiranju vodite evidenciju, a praznu ambalažu zbrinite na propisani način.

Mirta Križanić Božurić,dipl.ing.
E-mail: mirta.krizanic.bozuric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Strništa Višegodišnji korovi Pirika Osjak Divlji sirak Slama Neselektivni herbicici Glifosat FIS Evidencija Mirta Križanić Božurić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.