Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer
  • 06.10.2017. 13:30

Stjepanović: Pioneer kukuruz je otporan i stabilan

Željko Stjepanović iz Bolča u Zagrebačkoj županiji vjeran je Pioneerovim hibridima kukuruza već dvadesetak godina. Nikada nije bilo ni bolesti ni polijeganja, a stabljike su vrlo otporne, ističe.

  • 1.903
  • 435
  • 0

Željko Stjepanović, poljoprivrednik iz Bolča u Zagrebačkoj županiji, vjeran je Pioneerovim hibridima kukuruza već dvadesetak godina. Sijao je sve vrste hibrida, od najranijih do najkasnijih na svojih 70 jutara oranica. Ipak najviše je sadio hibride grupe 400 i nešto manje grupe 300. Kukuruz koji proizvodi isključivo koristi za prehranu svoje stoke, a u svojim stajama drži krave, junad i svinje.

"Ranije hibride sijem da imam kukuruz koji mi se ranije osuši i da ima manje vlage. Pratim rezultate iz godine u godinu već dvdeset godina i mogu reći da su posljednjih godina hibridi Pioneera sve bolje i bolje. Prije svega zbog većih prinosa. To se može zahvaliti prije svega sjemenu, ali i tehnologiji koju primjenjujem. Gusti je sklop biljaka, od 75 do 80.000 biljaka po hektaru. Nikada nije bilo ni bolesti ni polijeganja. Stabljike su vrlo otporne. A kukuruzna zlatica koja se pojavljuje, tu nema druge pomoći, nego poštivanja plodoreda", kaže Željko Stjepanović koji je ostvario prošle godine na nekim parcelama i 17,5 tona po hektaru, u prosjektu 14 do 15 tona s vlagom od 25 posto.

Prema riječima Stjepanovića, na širem području oko njegovog sela većina poljoprivrednika sije Pioneer hibrida kukuruza i čini mu se da se njihov broj iz godine u godinu povećava.

Pioneer stručnjaci pomažu tijekom cijele godine

Sa svojim je prinosima posljednjih 20 godina vrlo zadovoljan ovaj poljoprivrednik u središnjoj Hrvatskoj i tako očekuje da će biti i ove godine. Željko Stjepanović će nastaviti suradnju s Pioneerom posebno zbog toga što je zadovoljan i stalnim kontaktima sa stručnjacima koji mu pomažu svojim savjetima tijekom cijele godine, ali i u nabavci drugog potrebnog repromaterijala. Kada je riječ o poštivanju plodoreda Željko Stjepanović kaže:

"Nastojim poštivati plodored koliko je to moguće. Ima parcela gdje se to ni sa kojom kulturom jednostravno ne može. Najviše koristim soju i to na oko 15 hektara. Nabavljam također Pioneerovu sortu PR91M10. Pokazala se jako dobrom."


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Pioneer Dan polja Gudovac Kukuruz Hibrid Prinos Suša Stjepanović


Partner