Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz kukuruza
  • 22.09.2016. 10:30

Rusija povećala izvoz kukuruza za 46%

Rusija je u sezoni 2015/16 izvezla 4,56 milijuna Mt kukuruza.

Foto: pixabay,
  • 2.256
  • 268
  • 0

U sezoni 2015/16, od kolovoza do rujna, Rusija je izvezla 4,56 milijuna Mt kukuruza. To je za 46% više nego u sezoni 2014/15, kada je izvezeno 3,12 milijuna Mt, piše portal UkrAgroConsult.

Ključ izvoznog tržišta za ruski kukuruz u sezoni 2015/16 bio je u Europskoj uniji, isto kao i za kukuruz iz Ukrajine. Turska je zauzela drugo mjesto među ključnim uvoznicima, zbog smanjenja kupovine do 28%.

Također, došlo je do smanjenja izvoza ruskog kukuruza u Iran i Azerbejdžan, dok je Koreja povećala uvoz te žitarice iz Rusije za 44%. Među rastućim izvoznim tržištima nalaze se: Libanon, Sirija, Libija i Gruzija.

Prema prognozama UkrAgroConsult-a, očekuje se da Rusija, u sezoni 2016/17 zadrži takav izvozni trend, odnosno da će stabilan rast u proizvodnji i izvozu kukuruza, u usporedbi sa sezonom 2015/16 biti nastavljen.

Izvor: blackseagrain.net, Foto: pixabay, 445693


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Rusija Kukuruz


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Osobito je zainteresiran za teme i zbivanja u agraru, a zamjenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]