Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroopskrba Matej
  • 07.09.2017. 13:30

Rovatti pumpe zadovoljavaju sve potrebe za navodnjavanjem

Rovatti pumpe imaju sve moguće namjene navodnjavnja, vodoopskrbe i odvodnje bilo da se radi o motornim, traktorskim, električnim pumpama.

Foto: Borna Matijanić/Maja Celing Celić
  • 1.636
  • 135
  • 0

Zagrebačka tvrtka Agroopskrba Matej prvi je puta na sajmu Farm Show, no nakon prvog dojma, sigurno će biti stalni sudionik sajma u godinama koje dolaze.

Željko Grbavac iz Agroopskrbe Matej kaže kako je godinama izlagao na osječkim i okolnim sajmovima, ali kada je prvo jutro Farm Showa došao, oduševio se viđenim.

Farm Show - mjesto sa svim najkvalitetnijim svjetskim brandovima

"Oduševio sam se prostorom i izloženim strojevima te izborom poljoprivredne mehanizacije. Iako sam prvi puta ovdje, siguran sam da ću nastaviti dolaziti te tako pomoći da ovaj sajam na ovom mjestu zaživi te da se na njemu izlažu najkvalitetniji strojevi, što su naši poljoprivrednici i zaslužili vidjeti. Na jednom mjestu su svi najkvalitetniji svjetski brandovi", s oduševljenem priča Grbavac naglasivši kako je direktan kontakt s kupcima važniji od bilo čega.

Prvi puta na sajmu

"Sajmovi poljoprivredene mehanizacije postoje u čitavom svijetu, a mi ih redovito obilazimo - od Španjolske, Italije, preko Austrije do Njemačke. Internet je internet, ali roba u živo je roba u živo. Kupac se tako lakše odluči što mu stvarno treba, može usporediti s ostalim sličnim strojevima, a to puno znači", kaže Grbavac naglasivši kako će njegova tvrtka ove godine postati punoljetna.

Rovatti pumpe za navodnjavanje najvažniji brand

Agroopskrba Matej je predstavnik renomiranih svjetskih firmi, a Željko Grbavac ističe brand Rovatti pumpe za navodnjavanje.

"Rovatti pumpe imaju sve moguće namjene navodnjavnja, vodoopskrbe i odvodnje bilo da se radi o motornim, traktorskim, električnim pumpama. Također, predstavljamo i tvrtku Sime koja proizvodi raspršivače u svrhu navodnjavanja. Tu je firma Comet koja je svjetski poznata firma koja izrađuje pumpe za traktorske prskalice. Zastupamo i češku firmu Laski koja između ostaloga radi rovokopače potrebne za navodnjavanje. Za sve ove proizvode imamo i svoju maloprodaju i servis u Zagrebu", pojašnjava Grbavac koji ističe kako svaki njihov kupac ima specifične potrebe.

Rovatti pumpa do u detalje

"Brand Rovatti pumpe ima različit asortiman artikala koji zadovoljava sve potrebe naših kupaca i zato nam je on najznačajniji. Zato niti nemamo specijalne akcije jer se svakom kupcu posvećujemo individualno. Svaki je kupac zahtjevan i poseban. Zato imamo velik asortiman robe na na zalihi. Naši su kupci iz cijele Hrvatske, od Metkovića preko Istre do Slavonije. Zato nam je i ovaj sajam važan kako bismo se što više približili krajnjim kupcima", priča Grbavac.

Sve se više uzgajaju kulture za koje je potrebno navodnjavanje

Što se samog navodnjavanja tiče, Grbavac kaže da je za ovim segmentom u procesu poljojprivredne proizvodnje uvijek bilo potrebe.

"Na ovim je prostorima već u Austro-ugarskoj zapopčelo kopanje kanala, što, nažalost nikada nije zaživjelo. Onaj tko je davno započeo realizirati ideju o navodnjavanju i to s puno manje mehanizacije, znao je važnost navodnjavanja. Vrijeme je da se ta priča konačno završi. Hoće li krajnji korisnik, seljak poljoprivrednik imati hidrant, kanal, rijeku ili jezero na parceli, nije važno. Važno je jedino da ima priliku navodnjavati svoje površine. Primjerice, u Njemačkoj se na parcele postavljaju hidranti jer se zna da svaka biljka ima u određenom dobu godine, ovisno o samim klimatskim uvjetima, potrebu za određenom količinom vode.

Ništa bez navodnjavanja

Toga su svjesni i naši poljoprivredni proizvođači jer se sve više mijenjaju i kulture koje uzgajaju i za koje je potrebno navodnjavanje. Svi sve znamo, ali je, nažalost navodnjavanje kod naših poljoprivrednika zadnje na listi prioriteta za ulaganje ", kaže Grbavac koji se nada kako će uspjeti plan mjera koje najavljuje Vlada RH, odnosno Ministarstvo poljoprivrede.

"Kada govorimo o navodnjavanju, možemo reći da imamo sve u asortimanu što je potrebno kupcima. Počevši od pumpi, crijeva i cijevi, spojnica, raspršivača, rolomata/tifona te komponenata u sustavu kap po kap. Očekujemo i nadamo se da ćemo moći biti što više zastupljeni kod krajnjih korisnika. To nam je najvažniji segment posla. Zato očekujemo će mjere Vlade RH zaživjeti te da ćemo biti prisutni u njihovim planovima", zaključio je Grbavac.

Foto: Borna Matijanić/Maja Celing Celić


Tagovi

Agroopskrba Matej Željko Grbavac Rovatti pumpe Sime Komet Laski Navodnjavanje Pumpe za navodnjavanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]