Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro PMD
  • 19.04.2015. 14:35

Robusni Rabe strojevi uz pomoć Ruralnog razvoja

Nakon testiranja i prezentacija na PIK Vinkovci, kod Josipa Zmaića, ma Farm show u Osijeku, kod Grbić d.o.o. iz Požege i drugim lokalitetima Rabe strojevi stigli i na hrvatske OPG-ove.

  • 1.070
  • 127
  • 0

Rabe dovodi ravno s pokusa i svoj polunošeni plug sa sedam brazdi. Taj plug, 6+1 koji definitivno mjerama Ruralnog razvoja odlazi na slavonska polja nakon što je uspješno testiran na PIK Vinkovci i kod poznatog slavonskog poljoprivrednika Josipa Zmaića. Inače, poznati njemački proizvođač Rabe u Bjelovaru će predstaviti većinu svojih plugova, vario i običnih premetnjaka, s rešetkastim ili punim daskama.

Na svom izložbenom prostoru posjetitelji će vidjeti 3+0, 3+1, 4+0, 4+1 i druge plugove. Normalno tu će biti i druge Rabe zanimljivosti kao što su rotodrljače, sjetvospremači. Rabe AGRI se nalazi u Bad Essenu u Njemačkoj, proizvođač plugova, kombinacije za pripremu površina za sjetvu i strojeva za preciznu sjetvu. Rabe AGRI tvrtka osnovana je 1889., a specijalizirana je za proizvodnju plugova. U posljednjih 40 godina Rabe AGRI razvila je strojeve za pripremu tla, roto drljače i sijačica. Tijekom protekle tri godine, Rabe AGRI ostvario je prosječni promet od 30 milijuna eura, uključujući i 60% za izvoz.

U Hrvatskoj ga prodaje kao ekskluzivu tvrkta AgroPMD koja ih ima stalno izložene u svojim centrima u Osijeku i Koprivnici. Kako ističu u tvrtki, prodaju ih najviše uz pomoć mjera Ruralnog razvoja, a najtraženiji su vario verzije.

Lager lista Rabe mehanizacije, posebno plugova u hrvatskom zastupniku AgroPMD-u je prilično zanimljiva. Najatraktivniji su oni veliki sa šest i sedam brazdi, vario i obični. No, kako doznajemo od predstavnika tvrtke, dobro su se pripremili za prve natječaje Ruralnog razvoja. Veliki broj je tu plugova od tri do sedam brazdi. Evo i nekoliko primjera.

Albatros 120 M/4+0/Pune daske BP-350 O/Podesivi pretplužnjaci/Crtalo ø 500mm/Radno-transportni točak ø 770x330 pa onda primjerice, Kormoran SF 180/6+1/Rešetkaste daske BP-350 WS/Podesivi pretplužnjaci/Crtalo ø 500mm/Točak sa širokim pneumatikom ø 1020.

Evo još nekih primjera koje možete sresti u Osijeku:

  • Plug Albatros 110 MS/3+1/PUNE DASKE BP-351 O/deflektori/pretplužnjaci/crtalo/transportno radni točak, ili pak
  • Plug Albatros 110 MS/3+1/rešetkaste daske BP-351 WS/pretplužnjaci/radni točak, a ističemo i kao veoma zanimljiv
  • Plug Albatros 110 MS/3+1/rešetkaste daske BP-351 WS/pretplužnjaci/radni točak, i
  • Plug Albatros V120 M /4+0/Vario/rešetkaste daske BP-355 RS/Memory cilindar/pretplužnjaci/crtalo/transportno radni točak.

Fotoprilog


Tagovi

Rabe Plug Djetvospremač Albatros Kormoran Pretplužnjak Daske Crtalo Program ruralnog razvoja Priprema tla Natječaj Izvoz


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: [email protected] web: http://www.agropmd.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lokaciju ne otkrivam (još), ali želim da znate kako negdje postoji ovakav komadić raja.. :)