Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba kukuruza
  • 02.11.2019. 13:30
  • Požeško-slavonska, Alilovci

Rekordni prinosi kukuruza kod Zdravka Ciganovića, više od 15 tona po hektaru

I prijašnjih godina sam imao dobre prinose kukuruza, ali nikada ovako rekordne, zadovoljan je Zdravko Ciganović.

Foto: Duško Mirković/pozega.eu
  • 3.851
  • 304
  • 0

Zdravko Ciganović, poljoprivrednik iz Alilovaca u svom tridesetogodišnjem bavljenju tim poslom prvi  je puta ostvario prinos kukuruza više od 15 tona po hektaru. Osim što je obrao kukuruz sa skoro 20 hektara obavio je i sjetvu pšenice na petnaestak hektara. Sve to bio je razlog za skromno slavlje, da se završetak tako velikih poslova proslavi u krugo rodbine i prijatelja.

"I prijašnjih godina sam imao dobre prinose kukuruza, ali nikada ovako rekordne. Ova proizvođačka godina posebno je bila pogodna za kukuruz. Obilje kiše i vlage u proljeće i početkom ljeta uz pravovremenu agrotehniku dali su rezultate", ističe zadovoljno Zdravko za pozega.eu.

Zdravko je ratar koji uz kukuruz i pšenicu proizvodi zbog plodoreda i druge kulture, soju, suncokret i graška, te neke druge industrijske biljke. Posjeduje kompletnu suvremenu mehanizaciju koju je kupio vlastitim novcem. Neobično toplo vrijeme za ovo doba godine omogućili su Zdravku i drugim ratarima da obave jesenjske polove berbe kukuruza i sjetve žitarica na vrijeme i bez teškoća.

Dobra žetva zaključena je malim slavljem 

U obiteljskoj kući Ciganovićevih uz suprugu Anu i kćerku Marijanu došla je rodbina iz Biškupaca, Marija i Vinko Jagečić, te susjed Zdenko Bartolović koji je svojom mehanizaciom pomogao u sjetvi.

Tu su i Kaptolčani, dva Marija, Šipura i Majur koji Zdravku pomažu pri obavljanju većih poslova. Kuhanje čobanca obavio je majstorski, Anin brat, Drago Čičković. Bez sumnje, ovu godinu će pamtiti ratari, proizvođači kukuruza kao izuzetnu.

Autor: Dražen Krstanović/pozega-eu


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Zdravko Ciganović Berba kukuruza Rekord

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!