• Šećerna repa
  • 09.11.2015. 14:45

Raznolika digestija - raznoliki prihodi!

Urod ove godine karakterizira velika razlika u digestijama koja se kreće od 13 do čak 19 posto pa će i konačni prihod za uzgajivače biti raznolik.

  • 290
  • 14
  • 0

Kampanja šećerne repe ove godine traje kraće nego inače, a trenutno dobre vremenske prilike požurile su radove u polju i vađenje slatkoga korijena. Urod ove godine karakterizira velika razlika u digestijama koja se kreće od 13 do čak 19% pa će i konačni prihod za uzgajivače biti raznolik. Nečistoće se kreću oko 13%.

No, potencijalno lošu cijenu repe nadomjestit će europski poticaj koji za ovu kulturu iznosi oko 290 eura, a konačni iznos mogao bi biti i veći, jer je predviđen poticaj za oko 24 hektara, a u Hrvatskoj se repa uzgaja na 60% tih površina.

Loš start nije i loš konačan rezultat

"Sama godina i neće biti tako loša, no u bliskoj budućnosti očekujemo veći interes proizvođača, veću sjetvenu površinu, ali i rezultate proizvodnje", govori Ivo Rešić, izvršni direktor Sirovinske službe u Sladorani.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Tagovi

Šećerna repa Kampanja Tržište Vremenske prilike Ivo Rešić Sladorana Poticaj


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Snijega nema puno u nizinama, ali ga se može naći iznad 400 mnv. Na vrhovima Krndije ima ga 10 cm