Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 17.07.2018. 09:00

Prvi KWS Clearfield hibrid u ponudi ove sezone!

Za predstojeću sezonu uljane repice tvrtka KWS je pripremila prvi hibrid s Clearfield načinom proizvodnje za sve one proizvođače koji imaju potrebu ovom tehnologijom dotaknuti vrh, a ime mu je Himalaya CL.

Foto: KWS
  • 708
  • 67
  • 0

Za predstojeću sezonu uljane repice tvrtka KWS je pripremila prvi hibrid s Clearfield načinom proizvodnje za sve one proizvođače koji imaju potrebu ovom tehnologijom dotaknuti vrh, a ime mu je Himalaya CL.

Najnoviji i prvi KWS hibrid uljane repice s Clearfield sustavom proizvodnje kombinacija je dvostrukoga djelovanja dva aktivna sastojka koju pruža herbicid kod ovoga načina proizvodnje što daje priliku onim proizvođačima, koji do sada nisu imali naviku pravovremene primjene herbicida kod standardne proizvodnje zbog straha od parcijalnoga djelovanja sredstva usred manjka optimalnih vremenskih prilika, optimizirati kontrolu korova kombiniranim djelovanjem putem lista i putem tla.

vd
Ostvareni rezultati u testiranju u pokusnoj proizvodnji su od 3,8 do 4,6 t/ha

Preporučeno vrijeme primjene je u fazi 2-3 lista usjeva uljane repice, no može se primjeniti sve do faze 6 listova bez štetnoga utjecaja na rast i razvoj usjeva uljane repice.

Himalaya CL formira visoku i robusnu biljku!

Hibrid Himalaya CL optimalne prinose ostvaruje u ranim i srednjim rokovima sjetve, nakon čega formira optimalnu biljku prije ulaska u zimu, ali i optimalan rast i razvoj nakon izlaska iz zime.

Formira vrlo visoku i robusnu biljku vrlo izraženoga grananja. Hibrid krasi vrlo visoka tolerantnost na prisutne bolesti u našemu uzgojnome području te izrazito visoka tolerantnost na pucanje komuški u žetvi. Preporučeni broj zrna u sjetvi je 45-50/m², odnosno ostvareni sklop u žetvi od 30 do 35 biljaka/m². Ostvareni rezultati u testiranju u pokusnoj proizvodnji od 3,8 do 4,6 t/ha pružaju mogućnosti ostvariti najviši mogući prinos zrna s Clearfield tehnologijom proizvodnje.

"Hibrid uljane repice Himalaya CL predstavljen je našim proizvođačima i na Centralnim danima polja u Osijeku te je polučio veliki interes, budući da KWS kao vodeći na tržištu u proizvodnji ove kulture nije imao Clearfield hibrid u svojoj ponudi. Iz godine u godinu radimo na tome da svojom ponudom zadovoljimo zahtjeve i potrebe naših proizvođa te im omogućimo da, naravno, uz naše savjete dostignu sam vrh u proizvodnji i uzgoju, u ovom slučaju vrh s Himalayom CL", ističe KWS Product Manager Dominik Mikolčević.

Za više informacija o novom hibridu uljane repice Himalaya CL, obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

KWS Uljana repica Novi hibrid Prinos Clearfield sustav Tolerantnost Himalaya CL


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]