Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 16.05.2017. 16:30

Prvi fungicid koji se ne primjenjuje prskanjem!

Inovacija iz BASF-a: donose vam pripravak Systiva® - prvi fungicid za ječam koji se ne primjenjuje prskanjem!

  • 3.912
  • 248
  • 0

U suvremeno doba, upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom složen je posao. Iako su se poljoprivrednici oduvijek morali nositi s promjenjivim vremenskim prilikama, bolestima usjeva, štetnicima, danas je izazova sve više. Zato danas poljoprivrednici trebaju inteligentna rješenja koja im pomažu optimizirati upravljanje njihovim gospodarstvom.

Jedno od takvih rješenja donosi tvrtka BASF - Systiva®, prvi fungicid za ječam koji se ne primjenjuje prskanjem. Inovativnom primjenom, Systiva® definira jedan potpuno novi segment fungicida za ječam i pšenicu.

Kao prvi folijarni fungicid kojim se izravno tretira sjeme, Systiva® u potpunosti eliminira potrebu za kasnijim prskanjem usjeva. To je ono što ga čini visokoučinkovitim rješenjem koje uvelike pojednostavljuje procese na poljoprivrednom gospodarstvu.

Systiva® osigurava zdrave biljke počevši od sjetve, te ostvaruje sveobuhvatno i dugoročno suzbijanje bolesti kroz sve stadije razvoja usjeva. Time Systiva® izravno utječe na manji opseg radova u proljeće, te optimizira upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom.

Systiva se tretira izravno na sjeme te osigurava zdrave biljke počevši od sjetve

Xemium® - njegova jedinstvena pokretljivost i djelovanje čine razliku

Systiva® je prvi fungicid kojim se tretira sjeme i koji sadrži novu snažnu aktivnu tvar Xemium®, najnoviju inovaciju u skupini SDHl. Aktivna tvar već je dobila visoku ocjenu u fungicidu za žitarice.

Poljoprivrednici su iskusili njezinu izvanrednu pokretljivost u smislu odličnog i pouzdanog djelovanja protiv gljivičnih oboljenja na polju. BASF je sada razvio Xemium® za izravno tretiranje sjemena. Formulacija sastava na bazi vode omogućava lako i fleksibilno rukovanje tijekom postupka tretiranja sjemena.

Nakon tretiranja sjemena i sijanja, Xemium® vrlo brzo prodire u biljku i jednoliko se rasprostire u cijeloj biljci - od korijena do listova. Jedinstvena hidrofilna i lipofilna svojstva stvaraju osnovu za izvrstan unos kroz korijen i kretanje unutar biljke. Onog trenutka kad gljivice dođu u dodir s biljkama tretiranim Systivom®, Xemium® brzo prekida dotok energije i blokira metabolizam uzročnika bolesti.

Nakon tretiranja sjemena i sijanja, Xemium® vrlo brzo prodire u biljku

Rast gljivične stanice se zaustavlja u trenu i gljivica ugiba. Korijenje stalno uzima Xemium® te tako osigurava dugotrajno djelovanje i sveobuhvatno suzbijanje gljivica.

Systiva® je jednostavno rješenje koje vam omogućuje da imate kontrolu i koje smanjuje rizik.

Systiva® - jedna briga manje

Odmah nakon drljanja Systiva® počinje djelovati i štititi sjeme, kao i mlade biljke od zaraženosti bolešću odjeseni i nadalje, i to mjesecima. Biljke imaju zdraviji početak sezone. Zbog niza čimbenika poput loših vremenskih prilika ili složenosti radova u proljeće često se pokaže da je primjena fungicida na žitaricama zakasnila. Osim toga, razvijene biljke mnogo su manje zaštićene tijekom jeseni.

Systiva® omogućuje usjevima da ostvare svoj potencijal za urod poput kakvog osiguranja. Više nema potrebe brinuti se o ranom konvencionalnom prskanju i ranoj primjeni fungicida. To se sada može prebaciti na tretiranje sjemena. A to je upravo ono što stvar čini lakom i inovativnom - suzbijanje folijarnih bolesti izravno na sjemenu.

A poljoprivrednici? Poljoprivrednici imaju jednu brigu manje: više ne moraju brinuti o tome kada obaviti prvo prskanje. A svaka briga manje poljoprivredniku puno znači.

Za više informacija o inovaciji, obratite se tvrtki BASF na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Tagovi

BASF Ječam Pšenica Fungicid Prskanje Systiva


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.