Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer
  • 25.04.2016. 08:30

Prva Pioneer pokusna polja sa sojom

Pioneer je započeo sjetvu prvih pokusnih polja soje. U Pioneeru ističu da će upravo visoka kvaliteta sjemena i genetske karakteristike biti najjači aduti njihovih sorata soje.

  • 2.784
  • 123
  • 0

Ovih dana na području čitave Hrvatske Pioneer je započeo sjetvu prvih pokusnih polja soje.

S obzirom na nove trendove i promjenu strukture sjetvenih površina, soja se sve više nameće kao poljoprivredna kultura koja, uz kukuruz i pšenicu, postaje nezaobilazna u plodoredu velike većine farmera. Pioneer je u Hrvatskoj najviše poznat po prodaji hibrida kukuruza, gdje zauzima vodeće mjesto.

Sjeme soje

Osim kukuruza, Pioneer nudi i sjeme suncokreta, uljane repice i lucerne, a već u narednoj godini planovi su da se krene sa prodajom soje. U pokusima će se testirati sorte koje su već poznate i prodaju se u zemljama EU, a očekivanja su da dobri rezultati neće izostati ni u Hrvatskoj. Kako izgledaju sorte soje Pioneer-a, farmeri će moći vidjeti na danima polja i pokusnim parcelama.

Twin row tehnologija

U Pioneeru ističu da će upravo visoka kvaliteta sjemena i genetske karakteristike biti najjači aduti njihovih sorata soje.

Po pitanju ostalih kultura, napominju da će u ovoj godini biti zasijano preko 500 pokusnih polja. Osim standardnih pokusa kukuruza i suncokreta, nastavlja se testiranje hibrida u različitim gustoćama sjetve, različitim rokovima sjetve, kao i najnovija twin row tehnologija.


Povezane biljne vrste

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Pioneer Sjetva Soja Kukuruz Pokusna polja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.