Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suzbijanje korova
  • 12.03.2014. 12:00
  • Krapinsko-zagorska

Pripremite se za suzbijanje korova

Pripravke koristite isključivo prema uputstvima dobivenim uz sredstvo i prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu

Foto: rgbstock.com
  • 392
  • 25
  • 0

Nakon obavljene proljetne prihrane ozimog ječma i pšenice potrebno je provesti suzbijanje korova. Za suzbijanje najčešćih širokolisnih korova (priljepača, kamilica, mišjakinja, mrtva kopriva) u ozimim žitaricama do kraja busanja mogu se koristiti pripravci: Herbaflex, Arrat, Dicuran forte, Tena, Lintur 70 WG, Logran 20 WG.

Korovne trave koje najčešće zakorovljuju ozime žitarice su slakoperka, divlja zob i mišji repak. Za njihovo suzbijanje može se koristiti pripravak Axial 50 EC. Da bismo suzbili i širokolisne korove, Axialu je potrebno dodati pripravak za suzbijanje širokolisnih korova, a kao dobar izbor pokazao se Logran 20 WG.

Pripravke koristite isključivo prema uputstvima dobivenim uz sredstvo i prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu ( FIS).

Praznu ambalažu od sredstava za zaštitu bilja potrebno je zbrinuti na zakonom propisani način- možete je predati u C.I.A.K. d.o.o. (Gubaševo 47 c) svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Foto: rgbstock.com


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Tagovi

Korov Ozimi ječam Pšenica FIS C.I.A.K.


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)


Partner