Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DEKALB
  • 10.02.2017. 07:30

Prinosi kukuruza i do 19 t/ha

Rezultati dobiveni s terena su izuzetni te su neki prinosi ostvareni DEKALB hibridima premašivali i 18 tona suhog zrna po hektaru!

  • 11.352
  • 347
  • 0

Još jedna proizvodna godina je iza nas, a po rezultatima koje su poljoprivredni proizvođači ostvarili u vlastitoj proizvodnji možemo zaključiti da je godina bila rekordna u pogledu prinosa. Uz vrijedan rad ratara, pravilan raspored padalina i dobar izbor DEKALB hibrida, rezultat ni prošle godine nije mogao izostati.

Rezultati dobiveni s terena su izuzetni te su neki prinosi ostvareni DEKALB hibridima premašivali i 18 tona suhog zrna po hektaru. Svi pokusi rađeni su u stvarnim i realnim uvjetima, kompariraju se DEKALB hibridi s najprodavanijim konkurentskim hibridima koji se nalaze na tržištu.

Rezultati pokusa DKC hibrida kukuruza

Cilj pokusa je da se dobije realna slika o mogućnostima određenih hibrida kukuruza, kako bi ratarima olakšali sam izbor hibrida za njive. Ove godine u pokusima su bila 12 hibrida, osam DEKALB i četiri najbolja konkurentska hibrida. DKC4555, DKC4717, DKC4943, DKC5031, DKC5068, DKC5276, DKC5222 i DKC5830.

Grafikon 1. Prosječni rezultati pokusa DKC hibrida u Zapadnoj Hrvatskoj 2016. godine

Prosječni rezultati pokusa DKC hibrida, Zapadna Hrvatska, 2016.

Više rezultata pokusa u prošloj 2016. godini za Hrvatsku pogledajte OVDJE.

Grafikon 2. Prosječni rezultati pokusa DKC hibrida u Istočnoj Hrvatskoj 2016. godine

Prosječni rezultati pokusa DKC hibrida, Istočna Hrvatska, 2016.
Stjepan Kormanić na polju kukuruza

Svake godine postavljen je veliki broj različitih tipova pokusa kojima obuhvaćaju sve proizvodne uvjete i tehnologije. Predlaže se da izbor hibrida za narednu godinu napravite na osnovu analize rezultata većeg broja lokacija u okviru vaše regije ili županije. Pogledajte koje su prosječne i pojedinačne prinose ostvarili DKC hibridi kukuruza i konkurencija.

Jedan od poljoprivrednika koji je posijao DKC hibride kukuruza, Stjepan Kormanić iz Dubrave Vrbovečke ističe: "Ono što je presudno u odluci što sijati sljedeće godine je sigurno prinos, još nešto meni vrlo bitno, kod DEKALBA svaki klip je pravilno ispunjen do samog vrha bez obzira koji sam sklop isprobao. I kakve prinose sam imao u pokusu takvi su u prosijeku i na ostalim površinama. Tu je sve jasno!"

Rezultati pokusa kod Damira Pivara, Ivice Lukčina, Josipa Zmaića i Slavka Kovačevića

"Ponosni smo na ostvarene rezultate, ali ne želimo se opustiti, već se zajedno s vama još bolje pripremiti za narednu sezonu te ostvariti još bolje rezultate. Hvala vam na dosadašnjem povjerenju, a naš cilj je i dalje isti kao i prije 100 godina, proizvesti više", ističu iz DEKALB-a.

Za više informacija o DKC hibridima i uzgoju kukuruza, obratite se DEKALB predstavnicima: Danko Žakula, Zapadna Hrvatska, 099/3459-646 i Slaven Suk, Istočna Hrvatska, 099/2092-220.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

DEKALB Kukuruz Pokus Rezultati Hibridi Prinos


Partner

DEKALB Hrvatska

Ozaljska 136, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info.croatia@monsanto.com web: http://www.dekalb.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]