Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Bio-algeen S-92
 • 12.02.2014. 07:23

Povećanje rodnosti zimskih žitarica

Kontinuiranom upotrebom Bio-algeen S-92 znatno se štedi na sjemenu i zaštitnim kemikalijama!

Foto: RGBStock
 • 1.130
 • 137
 • 0

Bio-algeen S-92 je prirodna tekućina koja se upotrebljava kako u konvencionalnoj tako i ekološkoj proizvodnji. Koristi karakteristike sastojaka u samoj biljci da bi poboljšala tlo i omogućila biljci optimalne uvjete za rast.

Znanstvena istraživanja pokazala su:

 • Biljke tretirane u skladu s uputama proizvode najmanje 30% više dlačica korijena i pri tom povećavaju žetvu za otprilike 20% optimalne kvalitete.
 • Biološke aktivnosti u tlu povećavaju istovremeno intenzitet i količine, tako se iscrpljeno tlo oživljava, erozija i štetna mikro-biološka svojstva neutraliziraju i uspostavlja prirodna ravnoteža.

Svaka biljka koja dolazi u kontakt sa ovim proizvodom reagira trenutno prosljeđujući energiju u razvoj korijena. 30 - 50% više dlačica korijena po tretmanu je normalan rezultat.

Dio Bio-algeena S-92 proizvoda sadrži sivu humusnu kiselinu koja kontrolira količine višeslojnih silikata (ionska izmjena svojstava) i plodnost tla preko brzog i izbalansiranog povećanja broja aktivnosti mikrobiologije. Znanstveno je dokazano da su nakon samo dvije upotrebe Bio-algeen S-92 aktivnosti povećane 20 puta i 30% više nematodnih cista je eliminirano, uspoređujući sa netretiranim područjem.

Glineni komadi na zemlji, nakon višestrukog korištenja Bio-algeen S-92, su restrukturirani. Dobiva se vodopropusni kapacitet i laka obradivost kao i normalno tlo.

Direktan utjecaj na rast žitarica:

 • Vidljivo povećanje količine uroda
 • Poboljšana kvaliteta parametara
 • Stabilizacija zdravlja biljke
 • Ekonomičnije korištenje sredstava za zaštitu bilja
 • Smanjivanje potreba sadnog materijala
 • Vidljivo poboljšanje izdanaka
 • Povećana stabilnost
 • Manji rizik smrzavanja

Kontinuiranom upotrebom Bio-algeen S-92 znatno se štedi na sjemenu i zaštitnim kemikalijama. Sa znanstveno dokazanim dvadeseterostrukim povećanjem bioloških aktivnosti na u više navrata tretiranim oranicama, patogene klice i paraziti su reducirani, negativne supstance uklonjene i mesnate strukture poboljšane. Takva zemlja ima uvećan zaštitni kapacitet, kapacitet zadržavanja vlage i jaču prehrambenu dinamiku nego netretirane površine.

Temeljem dvadesetogodišnjeg iskustva u apliciranju Bio-algeen S-92 širom svijeta, možemo reći kako se ekonomiziranjem upotrebe sjemena i zaštitnih kemikalija u svakodnevnoj praksi, može postići optimalna proizvodnja.

Bio-algeen S-92 je vrhunsko prirodno sredstvo za stimuliranje rasta i razvitka biljaka proizvedeno iz najstarije biljke na zemlji - morske alge, a sadržava poliuronske sastojke iz morske alge identične smeđim huminskim kiselinama, te mikroelemente, vitamine, aminokiseline i alginske kiseline. Djelovanjem navedenih sastojaka biljke mogu u potpunosti ostvariti svoj genetski potencijal.

Bio-algeen S-92 upotrebljava se u raznim fazama razvitka biljaka. U ranom stadiju stimulira biljku na stvaranje većeg i snažnijeg korijenja, čime se stvara baza za kasniji povoljniji razvitak i veći urod. Prskanje bio-algeenom preporučuje se uvijek onda, kad biljka dođe u važnu fazu rasta (npr. nicanje, pupanje, početak oblikovanja ploda itd.).

Bio-algeen S-92 je snažan aktivator i stimulator rasta biljke. Njegovom primjenom stvara se uravnoteženi odnos između biljke i tla. Zato se specijalno primjenjuje i za jačanje biljaka oslabljenih zbog presađivanja, suše, bolesti ili djelovanja štetočina. Tretirane biljke su zdravije, bolje iskorištavaju raspoloživa hranjiva i daju veće i kvalitetnije urode.

Uobičajena dozacija: 2 litre bio-algeena S92/400 litara vode po ha
(najmanje 1:100)

Bio-algeen se može miješati sa svim pesticidima i fungicidima danas poznatim, a da ne mijenja njihovu djelotvornost. Elementi u tragovima kao što su: Mn, Zn, Cu, i B smiju se upotrijebiti samo u keliranom obliku, dok je Mg inkompatabilan sa ovim proizvodom. Biljke koje su kontinuirano bile tretirane sa Bio-algeen proizvodima teže izgradnji prirodne otpornosti na gljivice i štetočine - one su jače i zdravije. Pri tome treba voditi računa da se u vodu uvijek prvo ulijeva Bio-algeen, promiješa, a zatim se dodaju i ostala sredstva. Kad se koristi s tekućim dušikom, stroj se mora svakodnevno čistiti. Kao mjera opreza od površinskog strujanja i statičkog elektriciteta, na spojku prikolice traktora treba pričvrstiti lanac za uzemljenje i zadržati se u kontaktu s tlom za vrijeme punjenja, prijevoza i raspršivanja.

Foto: RGBStock


Tagovi

Zimske žitarice Morska alga Korjenske dlačice Siva humusna kiselina Biljka Stimulator rasta