Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ružičaste bale sijena
  • 09.05.2017. 18:00

Polje osvanulo s ružičastim balama sijena!

Balama "odjevenim" u ružičaste cerade, francuski se poljoprivrednik odlučio financijski poduprijeti istraživanja liječenja raka dojke.

Foto: Fabien Kowalski
  • 3.168
  • 379
  • 0

Ružičaste bale sijena osvanule su na polju Stéphana Deffieuxa, poljoprivrednika iz Montagnac-la-Crempsea kod Dordogna u Francuskoj. Balama "odjevenim" u ružičaste cerade, odlučio se financijski poduprijeti istraživanja liječenja raka dojke, piše sudouest.

Naime, za istraživanje će se od svake kupljene cerade donirati dva eura. Jedan euro donira poljoprivrednik, a drugi Liga protiv raka.

"To je način da se konkretno sudjeluje u borbi protiv raka", navode iz Lige.

Bale sijena omotane u ružičasto globalni su projekt koji se već proveo u Irskoj u Galwayu gdje su poljoprivrednici pod akcijom "Wrap it Pink" na simboličan način ukazali na potrebu pomoći oboljelima. Stephane je zasad jedini u Dordognu, ali za očekivati je da će i drugi poljoprivrednici poduprijeti ideju.

Ružičaste bale sijena ovjekovječio je fotograf Fabien Kowalski, a fotografija, kao i ideja, brzo se proširila društvenim mrežama.

Foto: Fabien Kowalski


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]