Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RWA Hrvatska
  • 08.12.2019. 10:30

PERSIC je novi RWA dragulj među hibridima kukuruza s prinosom preko 14 t/ha

PERSIC je hibrid koji ima odlična agronomska svojstva i daje visok prinos u svim proizvodnim uvjetima, a od 19 lokacija pokusa, na njih 10 prinos suhog zrna je bio veći od 14 tona po hektaru!

Foto: RWA Hrvatska
  • 853
  • 86
  • 0

Tvrtka RWA Hrvatska predstavila je PERSIC, novi dragulj među hibridima kukuruza. Ono što ga karakterizira je da pripada FAO grupi 450, a namjena mu je proizvodnja suhog zrna i silaža cijele biljke.

PERSIC je hibrid koji ima odlična agronomska svojstva i daje visok prinos u svim proizvodnim uvjetima. Biljke su visoke, s uspravnim listovima i debelom stabljikom. Listovi i klip su vrlo zdravi. Klip je nasađen srednje visoko na stabljici. Broj redova na klipu se kreće od 16 do 20, prosječan broj zrna u redu iznosi 35. PERSIC ima dobar početni porast i izvrsnu otpornost na polijeganje i lom stabljike. Tolerantnost na Fusarium i sivu pjegavost je dobra, a na mjehurastu snijet jako dobra. Hibrid izvrsno otpušta vlagu u jesen. PERSIC je hibrid koji ima veći prinos od konkurentskih hibrida u svojoj FAO grupi.

Ima dobru reakciju na povećan sklop. Preporučeni sklop u žetvi za proizvodnju zrna iznosi 75.000 biljaka po hektaru. Persic pripada vrhunskom G-Seed brandu. G-Seed hibridi su dostupni isključivo u RWA podružnicama u različitim zemljama.

Pokus na 19 lokacija, prosječan prinos 14 t/ha

Hibrid PERSIC je ove godine tvrtka RWA imala na 19 lokacija. Na čak 10 lokacija prinos suhog zrna je bio veći od 14 tona po hektaru. Prosječan prinos je bio 14.020 kg suhog zrna po hektaru, a prosječna vlaga u žetvi je iznosila 21,0%. U donjoj tablici možete vidjeti rezultate prinosa i vlage sa svih lokacija.

PERSIC je hibrid koji će dijelom zasigurno zamijeniti širom Hrvatske poznati hibrid Ulyxxe. Ova dva hibrida imali su na 12 zajedničkih pokusnih lokacija. Na čak devet lokacija PERSIC je imao veći prinos suhog zrna od hibrida Ulyxxe. Prosjek prinosa PERSIC na ovim lokacijama bio je 14.303 kg po hektaru, a Ulyxxea 13.571 kg po hektaru. Razlika u korist PERSIC-a je bila velikih 732 kg suhog zrna po hektaru. U donjem grafu prikazani su rezultati sa zajedničkih lokacija.

RWA Austrija je u svojoj mreži pokusa ispitivala PERSIC u odnosu na druge konkurentske hibride iz iste FAO grupe. Ispitivanje je pokazalo da ima veći prinos od svih sedam konkurentskih hibrida. Niže možete vidjeti rezultate ovog ispitivanja.

Za više informacija o hibridu kukuruza PERSIC, obratite se tvrtki RWA Hrvatska na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

RWA Hrvatska Hibridi kukuruza PERSIC Pokus Prinos Silaža Proizvodnja suhog zrna


Partner

RWA Hrvatska d.o.o.

Zapadno predgrađe18, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 333 300, fax: +385 31 283 526, e-mail: rwa-hrvatska@rwa.hr web: https://rwa.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]