Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Administrativne obaveze
  • 23.12.2015. 08:20

Ostvarite prava na plaćanja za soju i repu!

Proizvođači soje i šećerne repe do kraja godine još moraju obaviti važan administrativni posao.

Foto: Savjetodavna služba
  • 797
  • 103
  • 0

Sezona jesenskih poslova na oranicama uglavnom je završila. No, poljoprivredni proizvođači moraju još obaviti i administrativne poslove nužne za ostvarivanje prava na plaćanja za neke poljoprivredne ratarske vrste.

"Da podsjetimo, svi poljoprivredni proizvođači koji su podnijeli zahtjev za potporu za 2015. godinu i tijekom ove godine su proizvodili soju prihvatljivu za ekološki značajne površine ili, pak, šećernu repu, dužni su do 31. prosinca ove godine dostaviti dodatno obaveznu dokumentaciju i to kopiju računa i originale službenih oznaka certificiranog sjemena soje, korištene na pakiranju iz kojih je vidljivo da se radi o genetski nemodificiranom sjemenu, kao i dokaze o količini uskladištene ili prodane i isporučene šećerne repe, odnosno račun ili primku", ističe mr.sc. Tatjana Međimurec, viša koordinatorica za ratarstvo Savjetodavne službe.

Obavezna dokumentacija se predaje u regionalne urede Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. I požurite, jer dani do kraja godine, brzo će proći.

Foto: Savjetodavna služba


Povezane biljne vrste

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Tagovi

Šećerna repa Soja Ekološke površine Kopija računa Službene oznake Certificirano sjeme Tatjana Međimurec


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Maslina je obrana...