Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer Agro Arena
  • 06.06.2018. 12:00

Odmakli se od klasičnih Dana polja, uz umjetno kišenje i infekciju prikazali snagu Ascra Xpro, Alister New i Atlantis Stara

Kroz zanimljive pokuse Bayer je u sklopu Bayer Agro Arene u Koprivničkim bregima pokazao snagu svojih fungicida i herbicida u pet kultura: pšenici, ječmu, kukuruzu, uljanoj repici i šećernoj repi.

Foto: Tugomir Pemper
  • 1.026
  • 76
  • 0

Svake godine Bayer postavlja pokuse i testira svoje pripravke u lokalnim uvjetima kako bi agronomima na terenu bilo jednostavnije preporučiti ne samo proizvode već kompletna rješenja za probleme s kojima se susreću poljoprivredni proizvođači. Bayer Agro Arena je svojevrsni poligon gdje se testiraju različiti pripravci u različitim dozama, u različitim rokovima primjene te kombinacije pripravaka. Sve se uspoređuje s tržnim standardima i naravno kontrolom. Svi pokusi rade se u nekoliko ponavljanja i rezultati se prate sve do žetve. Podatci se koriste za zimska predavanja, brošure i preporuke.

Do ove godine Bayer Agro Arena je bila namijenjena isključivo za djelatnike Bayera i interno učenje. No ove godine vrata Bayer Agro Arene u Koprivničkim Bregima po prvi put su otvorena i odabranoj publici. I to tijekom tri dana. Kroz zanimljive pokuse Bayer je pokazao snagu svojih proizvoda u pet kultura: pšenici, ječmu, kukuruzu, uljanoj repici i šećernoj repi. Kroz tri dana u manjim grupama kroz interaktivne radionice, pokuse je vidjelo 200-tinjak odabranih tehnologa i proizvođača s područja cijele Hrvatske. 

Umjetna infekcija s fuzarijskom paleži 

U sklopu Bayer Agro Arene predstavljen je novi fungicid za žitarice ASCRA XPRO i to u najtežim uvjetima proizvodnje. Kako bi osigurali visoku zarazu i konstantno visok pritisak bolesti, na dijelu pokusa osigurano je umjetno kišenje te je odrađena umjetna infekcija s fuzarijskom paleži. ASCRA XPRO i u ovakvim ekstremno teškim uvjetima izgleda izvrsno i obećava dobro nalijevanje zrna te visok prinos.

Kroz tri dana na Bayer Agro Areni održan je niz zanimljivih pokusa 

Osim fungicida i radionice o rokovima primjene fungicida u pšenici posjetitelji su mogli vidjeti i nove herbicide u pšenici: Alister New, koji će na tržištu biti već ove jeseni i Atlantis Star, koji na tržište stiže iduće sezone te će biti idealno rješenje za proizvođače koji uz poznate širokolisne korove imaju problema i s tvrdokornim travnim korovima kao što su Bromus vrste, mišji repak, divlja zob i naravno obična slakoperka ili Apera.

U uljanoj repici prikazana je zaštita od štetnika i bolesti s naglaskom na Propulse fungicid koji osigurava zdrave mahune i neometano nalijevanje zrna kroz zaštitu od bijele truleži i koncentrične pjegavosti. U kukuruzu osim Adenga koji je i ove godine broj 1 herbicid u kukuruzu vidjeli smo i novi herbicid Monsoon Active koji nudi kompletno rješenje i zemljišno djelovanje u post-em tretmanu.

Iskorak iz klasičnih dana polja 

Na kraju tu je i kraljica ratarske proizvodnje šećerna repa gdje je prikazana nova tehnologija proizvodnje šećerne repe Conviso Smart. Naime, riječ je o jedinstvenoj KWS šećernoj repi koja je tolerantna na Bayer Conviso One herbicid. Zaštita od korova s ovom tehnologijom postaje jednostavnija i sigurnija uz maksimalnu selektivnost za šećernu repu. 

Bayer Agro Arena je svojevrsni je iskorak iz klasičnih dana polja i sudeći prema reakcijama posjetitelja je dobro prihvaćena prilika za vidjeti nešto novo, razmijeniti iskustava te nadasve vidjeti koja su to najbolja rješenja koja nudi Bayer. Ljestvica je podignuta i vjerujemo da će koncept Bayer Agro Arene ići dalje s ciljem promicanja struke i dobre agronomske prakse sa svrhom boljih prinosa i što više zadovoljnih proizvođača, smatraju predstavnici Bayera koji su bili domaćini i voditelji ovogodišnjeg predstavljanja bogate palete Bayerovih proizvoda.


Fotoprilog


Tagovi

Bayer Bayer Agro Arena Fungicid Ascra Xpro


Autor

Tugomir Pemper

Više [+]

Nakon 30-godišnje profesionalne karijere u Večernjem listu, na mjestu novinara i urednika te pisanja i uređivanja više informativnih tiskovina lokalnog i regionalnog karaktera, i dalje objavljuje tekstove u raznim tiskovinama i na portalima, a bavi se i publicističkim radom, ponajviše iz područja lovnog turizma, biciklizma i različitim drugim temama koje su povezane sa životom u prirodi. Član je Hrvatskog novinarskog društva (zamjenik predsjednika ogranka HND Bjelovar).


Partner