Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 18.07.2014. 12:00
  • Ličko-senjska

Obavijest ratarima

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 67
  • 4
  • 0

Započela je žetva žitarica. Proizvođače žitarica upozoravamo da je prije skladištenja ovogodišnjeg uroda potrebno očistiti prostor za skladištenje. U očišćenim i praznim skladištima u kojima je prethodnih godina zabilježena prisutnost skladišnih štetnika potrebno je provesti tretiranje insekticidima: Actellic 50 EC,Pirimifos-metil 50 EC, Protect-IT.

Ukoliko u skladištima ima starih žitarica u kojima su prisutni štetni kukci, odvojite ga od ovogodišnjeg uroda i tretirajte jednim od insekticida: Actellic 50 EC, K-Obiol EC 25. Pri primjeni ovih sredstava obratite pozornost na karencu - period u kom se žito ne smije koristiti za ishranu stoke. U istu svrhu mogu se koristiti fizikalni insekticidi koji nisu svrstani u otrove i nemaju karencu: Protect-IT, Aquapy.

Obavezno prije primjene sredstva pročitati priloženu uputu koja se dobije prilikom kupnje sredstva, te se pridržavajte svih mjera opreza. Obavljeno tretiranje uvedite u evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Potrebno je najmanje navesti trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, kulturu koja se tretira, količinu primijenjenog sredstva te veličinu tretirane površine (Pravilnik o uspostavi akcijskog plana za postizanje održive uporabe pesticida - NN br. 142/12; Zakon o održivoj uporabi pesticida - NN br. 14/14).

Ne zaboravite na obavezu pravilnog postupanja s praznom ambalažom od sredstava za zaštitu bilja.

Martina Orešković, dipl. ing. agr.
e-mail: Martina.Oreskovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]