Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 29.05.2014. 14:00
  • Brodsko-posavska

Obavijest ratarima!

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 97
  • 5
  • 0

Pregledom usjeva kukuruza i soje uočili smo veliku zakorovljenost pa upozoravamo ratare da pregledaju parcele i ako je potrebno izvrše korektivnu zaštitu u što kraćem roku, jer su usjevi kukuruza u fazi 4-6 listova, a soja druga ili treća troliska.

U kukuruzu nakon nicanja protiv jednogodišnih i višegodišnjih uskolisnih (travnih) korova i nekih jednogodišnjih širokolisnih može se primijeniti jedan od herbicida: Motivell, Task 64 WG, Callisto 480 SC, Laudis, Tarot 25 DF, Sorgum, Principial 53,6 WG, Principial plus 66,5 WG. Da bi se poboljšalo djelovanje potrebno je dodavati okvašivač. Protiv širokolisnih korova može se upotrijebiti jedan od herbicida: Deherban A Extra, Cambio, Banwel 480, Samba, Faraon, Basagran super, Pardner, Mustang.

Protiv uskolisnih korova u soji može se primijeniti herbicidi: Fusilade forte, Focus ultra, Agil 100, Selekt super, Gepard i dr. Da bi riješili širokolisne korove u soji dobre su se pokazale kombinacije herbicida Laguna i Harmony ili Pulsar 40 i Harmony i to u split aplikaciji, odnosno u dva puta na taj način se bolje riješe termofilni korovi koji konstantno niču.

Preporučene pripravke primijeniti sukladno uputi proizvođača. Svako provedeno tretiranje potrebno je evidentirati.

Marijana Milušić dipl.ing.agr.
e-mail:Marijana.Milusic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]