Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 23.05.2014. 11:00
  • Bjelovarsko-bilogorska

Obavijest ratarima!

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 59
  • 3
  • 0

U kukuruzu se primjena herbicida provodi i nakon nicanja kukuruza (tri lista) i korova, a izbor pripravka ovisi o korovnim vrstama u usjevu. Ukoliko u usjevu prevladavaju jednogodišnji širokolisni korovi (ambrozija, štir, dvornici) za njihovo suzbijanje djelotvorni su Basagran super, Callisto 480 SC, Harmony SX i dr.

Ukoliko se u usjevu osim jednogodišnjih prisutni i višegodišnji širokolisni korovi (slak, osjak) djelotvorni su: Banvel 480S, Lontrel 300, Starane 250, Faraon, Dicamba 480 SL, Samba, Cambio, Casper 55 WG i dr.

Travne korove (koštan, muhar, pirika, proso i dr.) suzbijaju: Marvel, Tarot 25DF, Titan, Talon 25WG, Equip OD, Motivell, Kelvin OD i dr.

Gotove tvorničke kombinacije koje suzbijaju travne i širokolisne korove su: Principal 53,6 WG, Task 64WG, Grid, Elumis, Cyntel 51WG, Laudis i dr. Radi boljeg prijanjanja dodati okvašivač.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i dozvolama prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu, koji se nalazi na stranicama Ministarstva poljoprivrede. Ambalažu SZBzbrinuti na propisani način te popunite evidencijsku listu o uporabi sredstava za zaštitu bilja ( Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida-NN 142/12 i Zakon o održivoj uporabi pesticida-NN 14/14).

Vesna Bradić, dipl.ing.
Vesna.Bradic@avjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]