Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 08.04.2014. 11:00
  • Sisačko-moslavačka

Obavijest ratarima!

Obavijest Savjetodavne službe za ratare

  • 64
  • 3
  • 0

Obavještavaju se ratari da je na pojedinim lokalitetima u usjevima ozime pšenice primijećeno prisustvo hrđa (Puccinia spp.). Porast lisne mase u gušćim i bujnijim usjevima uz promjenjivo vrijeme stvaraju idealne uvjete za razvoj bolesti lista i stabljike. Stoga upozoravamo proizvođače da pregledaju usjeve na prisustvo spomenute bolesti, ali i drugih bolesti lista i stabljiike, kao što su: smeđa pjegavost lista (Septoria tritici) i pepelnica (Erysiphe graminis). Neprovođenje zašite u slučaju njihove pojave dovodi do sušenja i propadanja lisne mase i na kraju do značajnijeg smanjenja uroda.

Tretiranje se može izvršiti preparatima: Amistar 250 SC, Amistar Extra, Sphere 535 SC, Respect 250 EC, Duett, Duett ultra, Opus Team, Controlan, Superpact, Caramba, Artea Plus, Folicur EW 250, Prosaro 250 EC i dr.

Podatke o sredstvima registriranim za ovu namjenu možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede u bazi podataka Fitosanitarnog informacijskog sustava (FIS), putem internetske tražilice http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Prije upotrebe sredstva obavezno pročitati priloženu uputu o primjeni i sredstva koristiti prema preporukama proizvođača. O provedenom tretiranju potrebno je voditi evidenciju, a praznu ambalažu SZB zbrinuti na propisani način.

Mirta Križanić Božurić, dipl.ing.
E-mail: Mirta.Krizanic.Bozuric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]